Komentara: 3
Pregleda: 3572

Oni dolaze: Uroš Đorđić, učenik OŠ "Sveti Sava"

05.09.2018. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Uroš Đorđić, učenik sedmog razreda OŠ „Sveti Sava“ je jedan od onih đaka koji sve teškoće u školi savladava sa lakoćom.
Oni dolaze: Uroš Đorđić, učenik OŠ "Sveti Sava"

Za sve petice u knjižici i sjajne rezultate na takmičenjima iz matematike i fizike zaslužni su, ne samo vredan rad, nego i to što Uroš Đorđić pažljivo sluša nastavu na časovima.

- Zaista ne provodim puno vremena učeći, maksimalno se koncentiršem na času, slušam nastavnike i kada mi nešto nije jasno pitam. Pred kontrolni samo ponovim gradivo kod kuće – jasan je Uroš. - Čak i kada se pripremamo za takmičenje imamo dodatnu nastavu i tamo se dosta radimo, pa kod kuće ne moram. Sve uglavnom naučim u školi.

Uroševe najveće ljubavi su matematika i fizika, računski zadaci i formule, ali voli i srpski jezik i ne beži od knjige. Čak naprotiv, uživa čitajući.

- Želim da budem „književan“, odnosno pismen. Volim da čitam, posebno su mi se svidele knjige „Tom Sojer“, jeste dugačka ali zanimljiva ima puno emocija, i „Dečaci Pavlove ulice“ - ističe Uroš.

Pun takmičarskog duha i elana, Urošu su odlasci na takmičenja poput zabave.

- Išao sam i na takmičenje iz biologije i sprskog. Nije bilo teško. Bilo je zabano jer volim da se takmičim i nemam tremu – dodaje Uroš. - Kad osvojim neko mesto, onda se dobro osećam, zadovoljan sam, ali kada se to ne desi, nije strašno, idem dalje i još više radim.

ONI DOLAZE, SEZONA II - U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom dosadašnjeg obrazovanja, nastavljamo serijala tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu.

Svoje znanje Uroš nesebično deli sa ostalim drugarima i trudi se da im pomogne da i oni što lakše savladaju gradivo.

- Savetujem ih na najlakši mogući način, onako kako ja radim, da što bolje skapiraju i drago mi je kad dobiju dobre ocene. Govorim im da ne pričaju toliko na času i ako im nešto nije jasno da odmah pitaju nastavnika a ne nekog drugog, jer nastavnik najbolje zna – poručuje Uroš, koji je porodično vezan za školu. -  I roditelji i dva starija brata išli su u ovu školu, a iako smo se preselili u centar ne pada mi teško da putujem u Aleksandrovo. To je moja škola!

USPESI

2.RAZRED – diploma „Kengur bez granica“

4.RAZRED – 1.mesto na opštinskom i 2.mesto na okružnom takmičenju iz matematike

5.RAZRED – 2.mesto na okružnom takmičenju iz matematike

6.RAZRED – 1.mesto na opštinskom i 1.mesto na okružnom takmičenju iz fizike, 3.mesto na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika, 3.mesto na opštinskom takmičenju iz biologije, 3.mesto na opštinskom i 3. na okružnom takmičenju iz matematike

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3572
Povezane teme
OŠ Sveti Sava oni dolaze
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.