• Pregleda: 1465

Oni dolaze: Una Tot, učenica OŠ "Sveti Sava"

Oni dolaze: Una Tot, učenica OŠ "Sveti Sava"

Iako je u skoro svakom predmetu pronašla nešto za sebe, Una Tot, učenica šestog razreda OŠ „Sveti Sava“, najradije u ruke uzima zbirku iz matematike i udžbenike iz fizike i srpskog jezika. Najviše ljubavi, ipak, gaji prema srpskom jeziku, kako prema gramatici, tako i prema književnosti.

- Čitanje je jako važno, jer i pored toga što mi u porukama često skraćujemo reči, to ne možemo da radimo u govoru jer bi ih teže razumeli. Književnost je tu da nam pomogne da što lepše govorimo, a time i da se mnogo bolje razumemo. Zato je ona jako važna – objašnjava Una. – Većini vršnjaka je možda čudno, ali ja zaista volim da čitam i redovni sam učesnik „čitalačkog maratona“. Najviše volim tinejdžerske romane, tu se najviše pronalazim i desi se da se poistovetim sa likovima.

Una je i redovan učesnik takmičenja, a kako kaže, tremu nema jer je shvatila da nema potrebe da na testove ide uplašena, već sa uživanjem.

- Tako su i rezultati puno bolji. Ne bojim se jer na dodatnoj nastavi puno radimo i gledamo da što više gradiva obradimo, a uz to se i lepo zabavljamo – dodaje Una. – Srećna sam kada osvojim nagradu jer me svako novo priznanje približava cilju a to je Vukova diploma i titula „đaka generacije“. Kada ne osvojim ništa budem malo tužna, ali znam da će mi se iduće godine pružiti nova prilika i još više radim da nadoknadim ono što nisam uspela. Zato mi ništa nije teško, a nađem vreme i da se družim sa drugarima.

Pored svih petica, Una trenira i „hip-hop“ u „Boom Box“-u, sa kojim je na sva tri takmičenja u proteklih godinu dana osvojila zlatnu medalju.

-Iskreno, zadaci su mi lakši nego nastup na sceni. Iako i to radim sa ljubavlju, imam mnogo veću tremu jer ne poznajem sudije, koje znaju da budu namrgođene, a pritom se i bojim da ne pogrešim korake jer se u velikoj grupi svako odstupanje vidi. Ali, kada čujem muziku i ritam jednostavno se prepustim tome i sva trema prođe – iskreno će talentovana devojčica.

USPESI

5. RAZRED: 3.mesto na opštinskom takmičenju iz biologije, 1. mesto na opštinskom i 3. mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika

6. RAZRED: 1. mesto na opštinskom takmičenju i učešće na okružnom takmičenju iz srpskog jezika, pohvala na opštinskom i učešće na okružnom takmičenju iz fizike

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.