Komentara: 0
Pregleda: 11894

Oni dolaze: Miloš Vukomanović, đak generacije Tehničke škole "Ivan Sarić"

13.07.2018. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Oni dolaze: Miloš Vukomanović, đak generacije Tehničke škole "Ivan Sarić"

Posle samo nekoliko minuta razgovora sa Milošem Vukomanovićem, učenikom generacije Srednje tehničke škole „Ivan Sarić“, bude vam jasno zašto sve velike umove krasi velika skromnost. Pored pregršt diploma iz istorije, matematike, programiranja i osnova elektrotehnike, Miloš svojim najvećim uspehom smatra to što je pomagao svojim školskim drugovima da lakše savladaju gradivo i dobiju željene ocene.

- Iskreno, najdraže mi je što sam nekim drugarima pomogao da pređu razred, na to sam najviše ponosan, to mi je najveći uspeh. Drago mi je i što sam proglašen za đaka generacije, ali ovo prvo mi je ipak draže – jasno će Miloš. - Ali ako baš treba da istaknem neki, onda su to rezultati na „Kenguru“ i nagrade iz istorije, koju jako volim. Iako sam je kao predmet imao samo u prvom razredu, ja sam nastavio da je učim i da idem na takmičenja.

Miloš priznaje da nije provodio puno vremena držeći knjigu u rukama.

- Više sam pamtio na času, učio bih pet minuta pre kontrolnog, za takmičenje malko više. Kada se nešto voli onda ništa nije teško, sa velikom željom se ulazi u saznavanje novih stvari – ističe Miloš, koji je nedavno upisao Elektrotehnički fakultet  Univerziteta u Beogradu, smer Elektrotehnika i računarstvo. - To mi je bila prva želja, upao sam na budžet i zbog toga sam jako srećan. U narednih pet godina ću se posvetiti studiranju, kako bih ostvario svoj naredni cilj, da diplomiram na ovom fakultetu, koji je visoko rangiran u zemlji, ali i veoma cenjen u svetu.

Ponos „Mešca“ ističe da je budućnost u informacionim tehnologijama, da će biti sve veća potreba za programerima i preporučuje svim budućim srednjoškolcima da sednu u klupe ove škole.

- Smer elektrotehničar informacionih tehnologija mi je uz odlične  profesore pružio kvalitetna znanja i veštine u oblastima koja me najviše zanimaju.  Preporučio bih i školu i svoj smer svim učenicima koji žele da se bave programiranjem, softverom, web dizajnom i računarima uopšte, jer pruža dobre temelje za dalje napredovanje i prohodnost na tehničke fakultete – poručuje Miloš. - Osim priprema za takmičenja, dodatno sam radio samo neke oblasti matematike koje nisu sadržane u školskom programu, a potrebne su  za prijemne ispite na fakultetima i to bi možda trebali pojačati na ovom smeru.

ONI DOLAZE, SEZONA II - U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom dosadašnjeg obrazovanja, nastavljamo serijala tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu.

Pored računara i istorije, Miloševa velika ljubav je i gitara koju svira od malena, tako da sada nijedno slavlje ne može da prođe bez njegove svirke.

- Zaista uživam svirajući gitaru. Najviše volim obrade stranih pesama, koje nekada sviram po notama, a nekada po sluhu ili je učim tako što usporavam snimak i taktove skidam polako. To zna da potraje, ali se isplati. Svaki trud se na kraju isplati – jasan je Miloš

USPESI

  1. RAZRED: 3.nagradA na takmičenju „Kengur bez granica“, 5.mesto na regionalnom takmičenju elektrotehničkih škola iz Osnova elektrotehnike I, 1.mesto na opštinskom i 1.mesto na okružnom takmičenju iz istorije;
  2. RAZRED: 3.nagradA na takmičenju „Kengur bez granica“, 4.mesto na regionalnom takmičenju učenika elektrotehničkih škola iz Osnova elektrotehnike II, 1.mesto na „Projektnoj nedelji“ iz oblasti informatike i računarstva, 3.mesto na Opštinskom takmičenju iz matematike, pohvalnica za postignute rezultate iz veb programiranja, osnova elektrotehnike, matematike, za učešće u istraživačkoj stanici „Petnica“;
  3. RAZRED: 3.mesto na republičkom takmičenju iz matematike, 3.nagradu na finalnom takmičenju „Kengur bez granica“, 3. nagrada na Okružnom takmičenju iz informatike,, pohvalnica za postignute rezultate na republičkom takmičenju iz programiranja i istorije, 1.mesto na Opštinskom i 3.mesto na Okružnom takmičenju iz istorije;
  4. RAZRED: 3.nagrada na finalnom međunarodnom takmičenju „Kengur bez granica“, učešće na republičkom takmičenju iz programiranja, 2. nagrada na Okružnom takmičenju iz računarstva, sertifikat i pohvalnica za Internacionalno jezičko takmičenje(Engleski jezik), pohvala za postignut uspeh na Okkružnom takmičenju iz matematike,
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 11894
Povezane teme
tehnička škola ivan sarić oni dolaze
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.