Komentara: 1
Pregleda: 6313

Oni dolaze: Mariela Sabo, maturant Ekonomske škole "Bosa Milićević"

13.06.2018. u 15:52h
Izvor: Subotica.com
Oni dolaze: Mariela Sabo, maturant Ekonomske škole "Bosa Milićević"

Uvreženo mišljenje da najbolji osnovci upisuju samo Gimnaziju, svojim uspehom kategorično demantuje Mariela Sabo, maturantkinja Ekonomske škole „Bosa Milićević“. Kao nosilac Vukove diplome iz OŠ „Ivan Milutinović“, želeći da stekne stručno znanje, Mariela je upisala Ekonomsku školu, smer ekonomski tehničar, koji je upravo završila sa svim peticama i istom diplomom u rukama.

- Upisala sam Ekonomsku školu na preporuku starije sestre, koja je imala pozitivna iskustva sa profesorima i gradivom. Nijednog trenutka se nisam pokajala i već posle prvih lekcija zaljubila sam se u ekonomiju – iskreno će Mariela. - Svi ekonomski predmeti mi dobro idu - računovodstvo, informatika, osnovi ekonomije, poslovna ekonomija... Osnove ekonomije možda najviše volim jer mi je razredna Albina Kapetanović na najbolji način  približila gradivo, a znamo da najviše profesori utiču na to koliko će nam se svideti neki predmet.

Upravo takmičeći se iz tog predmeta, Mariela je nedavno osvojila treće mesto na republičkom takmičenju, što joj je obeznedilo upis na Ekonomski fakultet. Iako se gradivo uči u prvom i drugom razredu, a takmičenje je u četvrtom, to joj nije predstavljalo problem jer ga je sa razumevanjem učila.

- Spremala sam se od decembra i postepeno sam prelazila gradivo sa razrednom, a kako je bilo pre ispita za maturu mogla sam sve da postignem. Nisam ga zaboravila, jer smo imali dosta malih, petominutnih kontrolnih zadataka, na kojima se ponavlja gradivo a učili smo ga sa razumevanjem i primerima iz života, tako da se to mnogo duže pamti. Na republičkom u Barajevu test nije bio nešto težak. Naravno, moglo je i bolje ali sam zadovoljna – ističe Mariela. - Iskreno, malo mi je bilo krivo kada sam videla gde sam pogrešila, jedan računski zadatak sam mogla malo više da vežbam i obratim pažnju dok sam se spremala za takmičenje.

Oni dolaze: Mariela Sabo, maturant Ekonomske škole "Bosa Milićević"

Pored ekonomije, Marielina velika ljubav je gimnastika, koju je trenirala od četvrte godine. Sa šest godina bila je prvakinja Srbije i naredne tri godine držala je to mesto.

- Do četvrtog razreda sam trenirala profesionalno, ali sam morala da prestanem jer sam naglo izrasla, a za taj sport ljudi treba da budu baš niski, te sam nastavila da treniram, ali rekreativno. Da nije bilo problema sa visinom sigurno bih i danas profesionalno trenirala, i sada mi jako nedostaje razboj ili neki salto da uradim – sleže ramenima naša sagovornica. - Gimnastika je težak sport, ne može svako da ga trenira, u svakom trenutku čovek mora da bude skoncentrisan, da pazi na svaki pokret. Često sam izbijala dah i bila na ivici života i smrti, lomila sam ruku i svašta je bilo, ali ustaneš i nastaviš dalje, ne treba se obazirati na te povrede i povredice. Naravno, ostane mali strah, koji mi je trebalo vremena da ga probijem. Gimnastika je izgradila 80 odsto moje ličnosti. Treneri su bili zahtevni i strogi i to jako cenim sada kada sam odrasla. Tu disciplinu sam prenela i na učenje.

Oni dolaze: Mariela Sabo, maturant Ekonomske škole "Bosa Milićević"

Zahvaljujući sportskom duhu, disciplini i radnim navikama, Marieli je svo školsko gradivo išlo od ruke, a verujemo i da će tako biti i ubuduće.

- Planiram da upišem smer poslovna informatika i vidim sebe u tom informatičkom svetu. To je nešto što jako volim i istrajaću u tome – poručuje Mariela.

USPESI

  • -2006. - Prvakinja Srbije u gimnastici
  • -2007. - 1.mesto na takmičenju „Kengur“, prvakinja Vojvodine i Srbije u gimnastici
  • -2008. - prvakinja Vojvodine i Srbije u gimnastici
  • -2018. – 3.mesto na republičkom takmičenju iz ekonomije
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 6313
Povezane teme

ekonomska škola Subotica

ekonomska srednja škola

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.