• Pregleda: 6050

Oni dolaze: Lucija Horvacki, OŠ "Matko Vuković"

Zahvaljujući Luciji Horvacki, učenici petog razreda OŠ „Matko Vuković“, najbolji poznavaoci engleskog jezika iz celog sveta ovih dana su čuli za Suboticu. Ona je u svojoj kategoriji bila jedini predstavnik Srbije i, naravno našeg grada, na prestižnom međunarodnom „Hippo takmičenju“ iz engleskog jezika, održanog nedavno u italijanskom gradu Lido de Solo.
Oni dolaze: Lucija Horvacki, OŠ "Matko Vuković"

Od ukupno 25.320 takmičara uzrasta od 9 do 19 godina iz 31 države, u finale se plasirao 101 kandidat, a među njima je i naša mlada sugrađanka.

- Ovo je treći put da učestvujem i sad sam konačno došla do cilja koji sam želela. Uvek sam se nadala uspehu, ali eto, treća sreća. Presrećna sam zbog ovog uspeha, sa nastavnikom Nikolom Gemešom pripremala sam se dobro temeljno, napisali smo veliki broj sastava i nije mi bilo teško, ali je zaista bila jaka konkurencija – priča Lucija. - Takmičenje se sastoji od razgovora, slušanja, pisanja sastava, što mi je i najteže jer se uvek potkrade neka sitna gramatička greška zbog koje izostane rezultat. Tema je bila „Moj omiljeni nastavnik“, pisala sam o nastavniku biologije Zlatku Neorčiću, imala sam u glavi šta treba da pišem tako da je sve dobro prošlo.

Pored školskog gradiva, Lucija pohađa i Muzičku školu gde već četiri godine svira bas prim tamburu.

- Moj stariji brat Davorin svira tamburu, uz njega sam slušala taj instrument i poželela da budem kao on. Tambura je za mene jedan od najlepših instrumenata i deo naše bogate tradicije – ističe Lucija. - Sviram u dečjem orkestru i svi smo jedno sjajno društvo. Često po sluhu skinemo neku popularnu pesmu pa je onda zajedno sviramo. Tako je jedan drug nedavno skinuo „Despasito“ i sjajno zvuči kada je na rođendanima zajedno zasviramo.

Lucija od četvrtog razreda pohađa nastavu po IOP3 (individualno obrazovni program za nadarenu decu), te je gradivo prilagođeno njenim potrebama, njenom znanju i radi se na unapređenju onoga što ona već zna.

ONI DOLAZE, SEZONA II - U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom dosadašnjeg obrazovanja, nastavljamo serijala tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu.

- Engleski je jedan od mojih omiljenih predmeta, rado ga učim jer znam da ću uvek moći naučeno da iskoristim i primenim u budućnosti. To će uvek ostati nešto što obožavam i pomoću čega ću moći da se sprijateljim sa velikim brojem ljudi. Želim i da se bavim slikarstvom ili nečim što ima veze sa umetnošću – dalje će naša sagovornica. - Nije mi teško da sve uklopim, radim stvari koje volim i onda mi nije problem da sve stignem, a kada imam slobodnog vremena trudim se da ga iskoristim na najbolji mogući način. Engleski učim, ali se desi da i u kući iz čista mira počnemo da pričamo na engleskom, tako da to nekako dođe kao zabava. Kada radite ono što volite, onda ništa ne pada teško, a ni rezultati ne izostanu.

USPESI

5.razred – 3. mesto na opštinskom takmičenju iz biologije i 3.mesto na opštinskom takmičenju iz likovnog;  1.mesto na takmičenju u Bačkoj Palanci i 2. mesto na takmičenju u Požegi – solo nastup tambura    

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Nikola Odgovori
Pozdrav za Zlatka Neorcica, i meni je bio omiljeni nastavnik u Kizuru
Боки
Златко је легенда, одличан наставник.
drapo Odgovori
BRAVO !!! ČESTITAM !!!
Pravda Odgovori
Svaka cast ovoj devojcici kao i svoj ostaloj deci. Takodje zeleo bih da skrenem paznju administratoru ove stranice da u osnovnoj skoli u osmom razredu Secenji Istvan postoji dete koje osvojilo 2 mesto i 3 mesto na republickim takmicenjima iz engleskog i srpskog jezika . Pa smatram da bi bilo pravedno da se raspitate kako ovi uspeso ne bi prosli nezapazeno. Hvala .
X Odgovori
Svaka cast.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.