Komentara: 0
Pregleda: 3108

Oni dolaze: Doris Cvik, učenica Hemijsko-tehnološke škole

22.05.2019. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Skroman, ali jedinstven butik sa mnoštvom originalnih kreacija, budućnost je koju Doris Cvik, učenica drugog razreda Hemijsko-tehnološke škole, smera Modelar odeće, zamišlja dok svakoga dana vredno uči o svojoj struci, neumorno crta skice i šije odevne predmete za sebe i najbliže članove porodice.
Oni dolaze: Doris Cvik, učenica Hemijsko-tehnološke škole

Sa nedavno održanog republičkog takmičenja iz tekstilnih materijala, Doris Cvik se vratila sa osvojenim drugim mestom i peharom u rukama. Ovo je bilo njeno prvo takmičenje tokom školovanja, za koje kaže da se vredno pripremala dva meseca uz veliku podršku mentora, ali je ipak ostala u čudu kada joj je razredna saopštila konačne rezultate takmičenja.

- Prvih deset minuta nisam shvatila da sam osvojila drugo mesto - priseća se Doris prvog utiska. - Kada sam došla sebi, imala sam ogroman osmeh na licu i odmah sam trčala da kažem roditeljima. Oduvek me je zanimalo kako je to takmičiti se i postići uspeh, ali se u osnovnoj školi nisam takmičila jer nije bilo predmeta koji me je dovoljno zainteresovao. Međutim, sada kada sam u srednjoj školi, smatram da je predmet kao tekstilni materijali osnova za svakog modelara odeće, nešto što mora da se zna do tančina i zbog toga sam odlučila da se takmičim i bilo mi je zaista lepo. Zadaci nisu bili teški, dobro sam se pripremila i prezadovoljna sam uspehom koji sam postigla.

Oni dolaze: Doris Cvik, učenica Hemijsko-tehnološke škole

Pri odabiru srednje škole, Doris je želela da pronađe zanimanje u kojem bi najbolje mogla da iskoristi svoj talenat za crtanje. Iako priznaje da joj prva želja nije bila Hemijska škola, kaže da se nakon dve godine nije pokajala.

- Još su mi roditelji savetovali da upišem za modelara, ali se meni ta ideja nije dopala. Međutim, kada sam bila na prezentaciji škole, svidelo mi se kako su nam objasnili šta se sve radi na tom smeru i čim sam došla kući, znala sam da ću taj smer upisati i sad sam veoma srećna što sam tu - ne krije Doris zadovoljstvo zbog načinjenog izbora. - Dosta učim, jer želim da zadržim skroz odličan uspeh koji sam postigla u prvom razredu. Naprosto, ovaj smer me tera na to, izvlači iz mene ono najbolje i toliko volim ovo što učim i radim da mi ne pada teško.

Za prve dve godine, ova vredna učenica je savladala osnove profesije kojom planira da se bavi u budućnosti, ali joj je od svega draže što je kroz praktičan rad naučila kako da šije i oseti svoju struku "pod prstima".

- Kada šijem, osećam se posebno i jako uživam u tome. Sebi sam do sada sašila dve majice i planiram još pantalone, farmerke i mnogo toga, a sestri rado šijem haljine - ponosno će Doris. - Sve što smo do sada učili su predmeti koji su nas uvodili u sušinu struke, ali mislim da je praksa najvažnija, jer je potrebna vežba kako bismo sve pravilno savladali i mogli da primenimo ono što smo naučili sutra u nekoj radionici, šivaonici ili, što da ne, sopstvenom butiku.

Oni dolaze: Doris Cvik, učenica Hemijsko-tehnološke škole

Osvojeno drugo mesto na republičkom takmičenju, Doris je ohrabrilo da u narednim godinama školovanja pokuša da se takmiči i iz drugih stručnih predmeta. Tako već za narednu godinu planira da uloži veliki trud u pripremu gradiva iz predmeta konstrukcije i  modelovanje odeće, dok s velikim nestrpljem iščekuje praktičnu nastavu u četvrtoj godini, koja će biti kruna njenog dotadašnjeg znanja i rada.

USPESI

2. razred

  • Drugo mesto na republičkom takmičenju iz tekstilnih materijala.

Oni dolaze: Doris Cvik, učenica Hemijsko-tehnološke škole

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3108
Povezane teme

hemijska škola

hemijsko tehnološka škola

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.