Komentara: 3
Pregleda: 3039

Oni dolaze: Andrej Čolić, maturant OŠ "Ivan Goran Kovačić"

26.06.2019. u 13:07h
Izvor: Subotica.com
Oni dolaze: Andrej Čolić, maturant OŠ "Ivan Goran Kovačić"

Ako se nešto može reći za Andreja Čolića, maturanta OŠ „Ivan Goran Kovačić“, to je da mu sve ide od ruke. U školskom gradivu za njega nema nesavladivih prepreka, ali ipak najviše voli predmete koji ga, kako kaže, teraju da razmišlja.

- Omiljeni predmet mi je matematika, iskreno, ne volim da pamtim, više volim logički da razmišljam. Brojeve sam naučio kada sam bio vrlo mali, lepio sam sličice sa dedom i za to mi je znanje brojeva bilo neophodno – u dahu će Andrej. – Volim i da se takmičim i od četvrtog razreda redovno učestvujem na takmičenjima iz matematike, tako da mi je to već uobičajeno.

Pored matematike, Andrej svoje znanje iskazuje i na takmičenjima iz fizike, srpskog i engleskog jezika i na njima osvaja zapažene rezultate.

- Uglavnom sam zadovoljan kako uradim, ali bude raznih situacija. Na republičkom takmičenju iz matematike sam zamalo izgubio drugo mesto, a na engleskom mi je falio jedan bod. Tada budem besan na sebe, jer znam da sma mogao bolje, ali šta je tu je, uvek postoji sledeća godina da se to ispravi – dalje će Andrej. – Kada osvojim sam veoma srećan i zadovoljan.

Iako je njegova knjižica puna petica, a vitrina  prepuna diploma i pohvalinica, Andrej priznaje da voli da vežba, ali da ne uči previše.

- Zato kažem da volim logički da razmišljam, jer je to mnogo lakše nego da sediš i učiš napamet i pokušavaš tako da naučiš sve lekcije. Verujte, pročitam gradivo i sastavim ga u glavi, eventualno napravim „mapu uma“, po kojoj povežem cele lekcije koje mi nisu najjasnije. Tako naučeno lako upamtim i onda bez problema povezujem sa drugim gradivom – otkriva tajnu Andrej. – Najteže mi ide hemija, nju ne mogu baš tako lako da povezujem.

Iako ima mnogo uspeha, Andreju su najdraže medalje koje je osvojio na međunarodnom takmičenju iz skijanja u Italiji.

- Skijanje sam naučio sa pet, šest godina i tada ga nisam voleo jer nisam voleo da idem sa instruktorom da mi on objašnjava i da me ispravlja, plašio sam se pada. Kako  je vreme prolazilo shvatio sam da ako padneš da se neće ništa strašno desiti ako naučiš kako da padaš i tako sam se opustio i prepustio čarima ovog sporta – ponosno će Andrej. – Na čistim stazama se osećaš kao da letiš i to je neopisiv osećaj.

USPESI

 1. RAZRED: 1. mesto na opštinskom i 1. mesto okružnom takmičenju iz matematike
 2. RAZRED: 3. mesto na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika, pehar za 1. mesto iz takmičenja iz skijanja u Italiji
 3. RAZRED: 1. mesto na opštinskom, 1. mesto na okružnom takmičenje i pohvala na republičkom takmičenju iz matematike, 1. mesto na opštinskom i 2. mesto okružnom takmičenju iz fizike, pehar za prvo mesto iz takmičenja iz skijanja u Italiji oblast 'Vele s lalom'

 

 1. RAZRED: 2. mesto opštinskom i 1. mesto na okružnom takmičenju iz matematike, 2. mesto na opštinskom i 3. mesto na  okružnom takmičenju iz fizike
 2. RAZRED: 3. mesto na opštinskom i 3. mesto na okružnom takmičenju iz matematike, pohvala na opštinskom i okružnom takmičenju iz fizike, pohvala na gradskom takmicenju iz engleskog jezika,  2. mesto na gradskom i 2.mesto na okružnom takmičenju iz infrormatike
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3039
Povezane teme
Oš Ivan Goran Kovačić oni dolaze
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
  Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
  Pravila komentarisanja
  Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.