Komentara: 6
Pregleda: 7761

Održano 3. Veče Republike Srpske

24.04.2017. u 16:00h
Izvor: TV Subotica
„Veče Republike Srpske“ koje je treću godinu zaredom organizovala Zavičajna zajednica „Republika Srpska“iz Subotice, održano je u subotu u Sali Zorica.
Održano 3. Veče Republike Srpske

Zavičajna zajednica „Republika Srpska“ osnovana je sa ciljem očuvanja kulturno-istorijskih tekovina, tradicije, običaja i zaštite prava i interesa stanovnika Subotice, poreklom sa prostora Republike Srpske. „Veče Republike Srpske“ je manifestacija koja, kroz pesmu, igru i poeziju, nastoji da sačuva običaje i prenese ih na mlađe naraštaje.

- Članovi ZZRS mogu da postanu svi, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Prije svega, mi okupljamo ljude koji vode poreklo sa područja Republike Srpske, da na taj način pokušamo da prenesemo na našu djecu i naša pokoljenja, neke naše običaje i tradiciju, jer to je naša sveta dužnost, da im djeca ne zaborave odakle su im očevi došli, rekao je Milorad Ćopić, predsednik IO ZZRS Subotica.

U bogatom kulturno-umetničkom programu nastupili su KUD „Kolovit“ iz Gradiške, KUD „Srce Knešpolja“ iz Kozarske Dubice, Pevačka ojkačka grupa iz Kostajnice, Krajiška grupa „Majkani“, i pevač Slobodan Vasić.

Ono što me raduje ove godine je svako mjesto u sali Zorici je popunjeno. Imamo naše jako velike prijatelje, koji su došli iz Beograda, Novog Sada, Apatina, Bačke Topole i okolnih mjesta, kojima nije bilo teško da dođu da uveličaju našu proslavu. ZZRS kada je slavila prvo veče, imala je 100 članova, kada je slavila drugo veče, imala je oko 1000 članova, a danas mi imamo preko 2000 članova. Postali smo jedna veoma, veoma, veoma velika i ozbiljna organizacija, dodao je Ćopić.

Zavičajna zajednica „Republika Srpska“ organizuje razne manifestacije, uključujući sportske aktivnosti, festival jela i narodnih nošnji, kao i brojne humanitarne akcije.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 7761
Povezane teme

republika srpska

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.