Komentara: 13
Pregleda: 3058

Održana promocija knjige Siniše Jankovića "Oči u oči sa političkom korupcijom"

10.10.2020. u 13:45h
Izvor: Subotica.com
Održana promocija knjige Siniše Jankovića "Oči u oči sa političkom korupcijom"

Siniša Janković, inspektor MUP-a u penziji, objavio je svoju prvu knjigu „Oči u oči sa političkom korupcijom“. Ovim delom „čovek iz sistema“ objašnjava zbog čega je formirana Radna grupa koja je radila na slučajevima spornih privatizacija, kako je nova vlast bila samo kratkoročna bajka i koliko je prisutna politička korupcija u Srbiji.

Promociju knjige u Subotici, izdate 2019. godine, održao je u parku Mini Jugoslavije u Aleksandrovu. Autor knjige, član Radne grupe, proveo u policijskoj službi 31 godinu, govorio je o brojnim detaljima vezanim za rad na utvrđivanju odgovornosti, za kako navodi 24 sporne privatizacije, među kojima je i Azotara iz Pančeva, u njegovom rodnom gradu.

Održana promocija knjige Siniše Jankovića "Oči u oči sa političkom korupcijom"Janković je na 300 stranica opisao kratki vek jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) koja je zaslužna za hapšenje biznismena Miroslava Miškovića, bivšeg ministra Saše Dragina i mnogih drugih.

- Bili smo marionete u rukama političke korupcije, nama su upravljali neformalni centri moći. Sve što smo mogli da učinimo bilo je da se izvučemo sa što manje štetnih posledica, kako na profesionalnom tako i na ličnom planu. Poraz smo jednostavno morali da prihvatimo i samo je od nas zavisilo koliko će nas koštati. (…) Tog dana sam shvatio da je đavo odneo šalu i rekao koleginici da mi svaki dokument koji ima naše zaglavlje iskopira i da ubuduće sve radi u još jednom primerku više za mene - navodi se u odlomku iz knjige "Oči u oči sa političkom korupcijom".

Održana promocija knjige Siniše Jankovića "Oči u oči sa političkom korupcijom"Radna grupa formirana je posle izbora 2012. godine i nova vlast je, smatra autor, želeći da održi svoje predizborno obećanje krenula u borbu protiv korupcije i spornih privatizacija. Janković navodi da je bilo ljudi u Radnoj grupi koji u početku nisu verovali ni političarima ni svojim rukovodiocima, ali ih je razuveravala energija koja im je servirana – bili su toliko bodreni i privilegovani, dobijali su sve beneficije od blanko putnog naloga do „ako pitam načelnika da li može, nisam ni stigao do šta, on odmah kaže može, ako tražim atomsku podmornicu on pita koliko komada”.

Po rečima autora, knjiga je nastala jer je istina tražila izlaz, a događaji koji su se odvijali terali su ga da piše sve više i više. Ova knjiga će imati i svoj nastavak, što je autor i najavio prilikom promocije u Subotici.

- Knjiga je skoro pa završena, tražio sam mišljenje još nekih ljudi, da mi pomognu da je svedem na pravu meru. Čekam povratne komentare i krećemo u štampu - rekao je Janković.

Održana promocija knjige Siniše Jankovića "Oči u oči sa političkom korupcijom"Knjiga "Oči u oči sa političkom korupcijom" može da se kupi u "Delfi" knjižarama po ceni od 1100 dinara, dok za onlajn kupovinu vredi popust od 10 odsto.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 3058
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.