• Pregleda: 4038

Održana promocija časopisa "National Geographic Srbija"

U petak, 15. februara 2013. godine u Omladinskom klubu „Skladište“ održana je promocija časopisa „National Geographic Srbija“. Časopis i društvo „National Geographic“ mnogobrojnoj zainteresovanoj subotičkoj publici predstavio je glavni i odgovorni urednik časopisa Igor Rill, sa kojim je tim povodom razgovarao Boris Čegar, profesor filozofije.
Održana promocija časopisa "National Geographic Srbija"

Nakon predstavljanja i uvodnog dela, uz fotografije iz časopisa „National Geographic“ koje su se smenjivale u pozadini, gost nam je pričao o osnivanju Društva, te časopisa „National Geographic“, širenju međunarodne mreže časopisa, o strukturi magazina, principima rada i brojnim zanimljivostima vezanih za ovaj magazin koji danas, 125 godina nakon osnivanja 13. januara 1888. godine u Vašingtonu, poznat po fotografijama, relevantnim činjenicama i vrhunskim reportažama, kao zvanično glasilo istoimenog Društva predstavlja jedinstveni prozor u svet i dalje doprinosi boljem poznavanju tla, mora i neba. Izlazi na 37 jezika, a izdanje na srpskom jeziku postoji od novembra 2006. godine.

Posetioci su imali i brojna pitanja za našega gosta, a po završetku razgovora imali su priliku da pogledaju i video zapis predavanja Pola Niklena, jednog od reportera ovog svetski poznatog i rasprostranjenog magazina. Na izlasku su svi posetioci dobili po primerak ovogodišnjeg januarskog izdanja časopisa „National geographic“, tematskog broja koji je povodom 125 godina od osnivanja časopisa izašao pod nazivom „Zašto smo radoznali“.

Igor Rill (Beograd, 1970) je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu na odeljenju za istoriju umetnosti, a od 1993. godine stiče iskustva u štampanim medijima kao saradnik, autor rubrika, izvršni i glavni urednik. Od 2006. godine živi ostvareni dečački san kao glavni urednik časopisa „National Geographic Srbija“. Povremeno piše za blog „Suština pasijansa“, a druga relevantna iskustva sticao i kao koscenarista dokumentarnog filma „Vračar“, autor je većeg broja tekstova za kataloge likovnih izložbi, autor mail-art izložbi „Jazz in Progress“ i „Armour of Your Town“, predavač na master studijama novinarstva FPN-a u Beogradu...

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"

povezane teme

5
kikiriki Odgovori
Mislim da ove fotografije treba debelo da zabrine političare lokalnog kalibra!U omladinskom klubu promocija časopisa i za omladinu bez omladine....nešto ne valja...
Cannibal Odgovori
"debelo da zabrine političare lokalnog kalibra"

Не, не треба да се брину.

Локалну омладину просто не занимају "Национална географија" и слична смарања за штребере.

Њих занимају алкохол и мување уз гласну музику до пет ујутро.

http://www.subotica.com/vesti/nezadovoljstvo-ugostitelja-subotice-id14277.html
oliver Odgovori
Ajde vas dvojica smarača, što svojim komentarima mešate politiku u ovakvo dešavanje, malo se informišite, jer je reč o magazinu koji nije omladinski, nego od 5 do 99 godina. Publika je i bila u takvom sastavu, a vas dvojica dokoličara, verovatno nije ni bila na licu mesta, ali bitno da nešto i nekoga hejtujete. potpišite se barem imenom, ako imate petlju. Veliki sam fan NG magazina i imam sve brojeve u poslednjih 35 godina, odvratni ste mi vas dvojica sa tom političkom konotacijom ovakvog dešavanja.
To što imam 40 godina i nisam omladina, po vama znači da ne treba da budem tamo...
Gade mi se dokoličari i polu informisani koji sve gledaju kroz prizmu politike i najsretniji su kada nešto pljuju.
Baš bih voleo da upoznam obojicu lično, da malo porazgovaramo o svemu i svačemu,, da vidim koliko i dokle vam doseže inteligencija, kada vam je sve politika. Zbog takvih kao vas dvojica, cela zemlja je opsednuta politikom i niko ništa ne radi. Fuj ste, samo zbog toga što ste promociju NG magazina prokomentarisali na ovakav način.
Meni tamo nije bilo potrebno prisustvo omladine, koja pojma nema o čemu se radi,, i pitanje za kraj.. Kakve veze ima omladina, politika i National Geographic magazin.?
cobane vrati se Odgovori
@oliver
+1
madman Odgovori
@oliver
1000 + :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.