Komentara: 17
Pregleda: 8156
Foto

Održana kulturno umetnička tribina SNS-a

30.03.2017. u 18:03h
Izvor: Subotica.com
Održana kulturno umetnička tribina SNS-a

U sklopu predsedničke kampanje Aleksandra Vučića, juče je u Kongresnoj sali Hotela „Patria“ održana tribina kulturno umetničkog sadržaja na kojoj su gostovali Prvak drame Narodnog pozorišta i član Glavnog odbora i jedan od osnivača stranke Tihomir Arsić, glumac iz Narodnog pozorišta u Beogradu Lepomir Ivković, i subotički umetnici, a u programu je učestvovao i Miloš Stanković, glumac, prvak Narodnog pozorišta u Subotici, vršilac dužnosti direktora subotičkog Narodnog pozorišta.

Kao i iz drugi slojevi društva, tako je poslednjih dana i veliki broj umetnika i kulturnih radnika u Srbiji podržao našeg predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

Održana kulturno umetnička tribina SNS-a

- Tribina je održana sa ciljem da povežemo srpsku istoriju sa trenutkom u kojem danas živimo, i da na temelju onoga što nam se dešavalo u prošlosti, gradimo viziju budućnosti - rečeno je na tribini. - Koliko god dosezali u prošlost, ona nam daje smernice za budućnost, i zato je cilj ove tribine večeras da na temelju prošlosti gradimo budućnost.

- Predložio sam da večeras nastupim u Karađorđevom liku i kostimu. Ove godine, na letnji Aranđelovdan, je veliki jubilej, 200 godina od kada je vođa prvog srpskog ustanka, po čijim delima slavimo državnost Srbije, otišao u večnost, istoriju i legendu. Činio je čudesa u svom vremenu, a danas, jedan novi vođa Srbije i naroda čini čudesa ali ne kuburom, jataganom i trešnjivim topom, on čini čudesa tako što izgrađuje autoputeve, obnavlja bolnice, otvara fabrike i zato ovaj svoj nastup posvećujem u slavu velikog vožda Karađorđa, a u čast budućeg predsednika srbije Aleksandra Vučića - istakao je Lepomir Ivković.

Održana kulturno umetnička tribina SNS-a

Održana kulturno umetnička tribina SNS-a

Tihomir Arsić, proslavljeni srpski glumac naglasio je da je on podršku Aleksandru Vučiću, odnosno ovoj političkoj ideji dao dve i po godine pre osnivanja Srpske napredne stranke kojoj se priključio u osnivanju 2008. godine.

- Svi slojevi društva imaju pravo na političko opredeljenje, ako to mogu lekari, rudari, tako mogu i umetnici i glumci. Još je naravno svojim jezikom i Borislav Pekić, definišući umetnička prava, rekao davno 1991. godine da umetničke slobode ne trebaju biti veće od ljudskih ili građanskih sloboda, jer ako sloboda umetnika nadilazi slobodu građanina onda samu sebe dovodi u pitanje - kaže Tihomir Arsić. - Tako i ja imam utisak da mi umetnici, smerno i skromno, na svoj način treba da dajemo podršku. Moje kolege Lepomir Ivković, Slobodan Ćustić, Braca Petković i još prešli preko 8.000 kilometara, obišli smo 42 grada i opštine tražeći od građana da podrže vlastitu budućnost i budućnost svoje dece. Ja sam otac četvoro dece i imam ogroman lični motiv da Srbija nastavi da živi kako bi došli u situaciju da moja deca odrastaju kako sam ja odrastao. A odrastao sam u Zemunu, gde od broja jedan do broja 14 živi 11 nacija, i imao sam najlepše detinjstvo na svetu, sa dva Božića i dva Uskrsa, ali i uz bajramsku baklavu. Divan je i osećaj ponosa kad mađarski ministar inostranih poslova izađe na završnoj konvenciji da podrži našeg predsedničkog kandidata. To je ta široka Srbija u viziji Aleksandra Vučića - rekao je poznati glumac.

Organizator tribine je bio Gradski odbor SNS Subotica.

Izvor: Subotica.com
Kulturno umetnička tribina u organizaciji SNS-a Kulturno umetnička tribina u organizaciji SNS-a Kulturno umetnička tribina u organizaciji SNS-a Kulturno umetnička tribina u organizaciji SNS-a Kulturno umetnička tribina u organizaciji SNS-a Kulturno umetnička tribina u organizaciji SNS-a Kulturno umetnička tribina u organizaciji SNS-a Kulturno umetnička tribina u organizaciji SNS-a
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 17
Pregleda: 8156
Povezane teme

sns

srpska napredna stranka

predsednički izbori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.