• Pregleda: 3933

Održana 4. regata "Palićka jedra"

Za vikend na Paliću održana je tradicionalna jedriličarska regata "Palićka jedra", četvrta po redu, koja je okupila 36 jedriličara iz 7 klubova iz Srbije.
Održana 4. regata "Palićka jedra"

Pored domaćina JK "Reful", na regati su učestvovali još JK "Palić", "Vojvodina" (Novi Sad), "AJK" (Beograd), "Zemun" , "Gemax" (Beograd) i NC "Palilula" (Beograda).

Prvog dana se jedrilo po odličnim uslovima za jedrenje, uz lepo i sunčano vreme, umerenu oblačnost i severozapadni vetar prosečne brzine 11 čvorova. Odjedrena su sva četiri plova predviđena za taj dan. Drugog dana vetar je bio promenjiv, duvao je sa sve četiri strane. Pored više pokušaja regatni odbor je uspeo da postavi polje po kom su jedrilice otplovile još jedan plov.

Posle 5. otplovljenih plovova u dva takmičarska dana kompletirana je regata i saznali smo konačne plasmane i pobednike po klasama.

U  "veteranskoj" klasi "Finn" pobednik je Atila Dubičanac (JK "Palić"), u klasi "Laser Radial" najbolja je bila Ivona Kosor (AJK), u kadetskoj klasi "Laser 4.7" prvi je bio Jovan Stojanović, dok je u klasi za najmlađe "Optimist" pobednica Ana Jovanović (JK "Gemax").

Što se tiče rezultata takmičara JK "Reful", domćina ove regate, Petra Buljovčić je bila 4. u generalnom plasmanu, 3. kod devojčica i 3. među takmičarkama do 12 godina u klasi "Optimist". Stela Buljovčić je na ovoj regati bila treća u klasi "Radial", a u klasi "Laser 4.7" Sofija Dobrički četvrta, dok je Makarije Jakšić bio šesti.

Članica JK "Palić" Kristina Boja zauzela je 2. mesto u klasi "Laser 4.7".

Predsednik JK "Reful" Zlatko Buljovčić zahvalio se svima koji su pomogli  u organizaciji i svojim angažmanom doprineli da ova sportska manifestacija još jednom ispuni očekivanja.

- "Prilikom organizacije ove regate, kao i ranije, obratili smo se aktuelnom članu Gradskog veća za sport i omladinu Nemanji Simoviću, od koga smo, za razliku od prethodnih obraćanja kada smo ostali bez odgovora i podrške, dobili obećanje o naknadi dela materijalnih sredstava potrebnih za uspešnu organizaciju, te smo ohrabreni postignutim dogovorom uložili maksimalni trud, da što uspešnije organizujemo 4. Palićka jedra, u čemu smo, po utiscima takmičara i gostiju i uspeli" - rekao je Buljovčić i dodao da se nada da će u budućnosti saradnja sa gradom i članom GV za sport i omladinu doprineti zajedničkom cilju da Palićko jezero preuzme primat kao Regionalni nautički centar.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Bojan Odgovori
Interesantno je kako sada kako smo Ostrogoncu videli leđa sve više klubova se javlja i kuka kako je u prethodnih par godina biki nezadovoljno sa njim i njegovim burazerskim kriterijumima, što sticajem okolnosti i znam i mogu da potvrdim jer sam blizak subotičkom sportu. Valjda su se uplašili da će ovaj duže ostati pa da ne čačkaju mečku. Džaba mu prepisivanja strategije o sportu kada se sve svodilo na deljenje para podbnim klubovima, onima koji su bliski staroj ekipi, koja je bila u svim komisijama i deo je skoro svakog upravnog odbora iole profitabilnog kluba.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.