Komentara: 7
Pregleda: 1465
Foto

Održan parastos Nikoli Tesli

08.01.2018. u 10:47h
Izvor: Subotica.com
Parastos Nikoli Tesli održan je u petak, 5. januara, u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, u organizaciji Udruženja Ličana "Lika" Subotica. Poštovaoci lika i dela velikog srpskog naučnika, svojim prisustvom i upaljenom svećom odali su poštu čoveku koji je zadužio čovečanstvo.
Održan parastos Nikoli Tesli

Nikola Tesla rođen je u Smiljanu 10. jula 1856. godine, a umro je 7. januara 1943. u Njujorku. Protojerej Dušan Šukletović sahranio je Teslu na groblju izvan Njujorka. Međutim, njegov nećak Sava Kosanović, tadašnji konzul Jugoslavije, naložio je kremiranje tela, iako to nije bila Teslina želja.

Održan parastos Nikoli Tesli

Od 2013. godine, kada je osnovano Udruženje Ličana "Lika" Subotica, obeležava se pored dana upokojenja i dan rođenja Nikole Tesle.

- Tesla je opšteljudske vrednosti i potrebe uvek stavljao iznad ličnih. On je čovek koji je smatrao da njegovo delo treba da služi boljem i lepšem životu, i zato nikada nije žalio što je svu svoju snagu i vreme uložio u nove planove, zamisli i projekte. Teslin deo života je u njegovom delu, koji je neprocenjiv, skoro izvan našeg shvatanja, a koji je bitan deo naše civilizacije, odnosno našeg svakodnevnog života - rekli su iz Udruženja Ličana "Lika".

Održan parastos Nikoli Tesli

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 1465
Povezane teme

udruženje ličana lika

parastos

nikola tesla

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.