• Pregleda: 2178

Održan 4. "Trofej Subotice" i 2. Memorijal "Zoća"

Održan 4. "Trofej Subotice" i 2. Memorijal "Zoća"

Svake jeseni, evo već četiri godine, u organizaciji Fudbalskog kluba "Subotica" održava se turnir pod nazivom „Trofej Subotice”, a od prošle i memorijalni turnir „Zoća” u znak sećanja na tragično nastrаdalog Zorana Mašića, dečaka, koji je bio član ovog kluba.

Mladi fudbaleri nadmeću se sa svojim vršnjacima, sklapaju prijateljstva, uživaju u fudbalu i ono najvažnije – pomažu da živi sećanje na Zoću. U znak sećanja na Zoran Mašića njegovi drugari sa kojima je trenirao su odigrali revijalnu utakmicu koja je trajala 11 minuta, simbolično na godine koliko bi Zoća imao.

Na turniru su učestvovale 32 ekipa u četiri uzrasne kategorije. Za medalje su se borili mališani rođeni od 2007 do 2010. godine  iz Apatina, Šapca, Odžaka, Sombora,Vrbasa, Šida, Ade, Mađarske i Subotice.

Domaće ekipe su bile najuspešnije. Mališani domaćina u sve četiri generacije su osvojili medalje.  U konkurenciji najmlađih, rođenih 2010. godine i najstarijih,  2007., Subotica je osvojila zlatne, dok su se dečaci rođeni 2008. i godinu dana mlađi okitili bronzom. Škola fudbala „Arena” iz Sbotice osvojila je prvo mesto u generacijama 2008. i 2009, a u najstarijoj konkurenciji 2007. godišta je bila treća.

Po okončanju tamičenja, medalje i pehare pobednicima turnira prvog dana uručio je Goran Ljubinković trener FSS , dok je drugoga dana trofeje najboljima predao Marko Mašić brat pokojnog  Zoće.

Jedino pojedinačno priznanje na ovom turniru pripalo je Novaku Careku koji je nastupao za ekipu Subotice. Novak je proglašen za najboljeg igrača četvrtog turnira „Trofej Subotice ”.

Rezultati završnice i plasmani po generacijama

2007. godište

Finale: Subotica – Odžaci 1:0
Za 3. mesto: Arena – Olompik (Apatin) 4:0
Za 5. mesto: Radnički (Šid) – Čivija (Šabac) 6:1
Za 7.mesto  Dunakeszi (Mađarska) – Soarsd (Mađarska) 3:1

Plasman: Subotica, Odžaci, Arena, Olimpik, Radnički Š, Čivija, Dunakeszi, Soarsd.

2008. godište

Finale: Arena – CFK Vrbas 8:1
Za 3. mesto: Subotica – Olimpik 2:0
Za 5. mesto:  Spartak – Radnički (S) 1:1 (5:4 penali)
Za 7. mesto: Vinogradar – Subotica (2) 3:0

Plasman: Arena, CFK Vrbas, Subotica, Olimpik, Spartak, Radnički S, Vinogradar, Subotica (2).

2009. godište

Finale: Arena – Radnički Š 3:0
Za 3. mesto: Subotica – Spektar 4:0
Za 5. mesto: Spartak – Čivija Šabac 9:0
Za 7. mesto: Subotica (2) – Odžaci 3:0

Plasman:  Arena, Radnički Š, Subotica, Spektar, Spartak, Čivija, Subotica (2), Odžaci.

2010. godište

Finale: Subotica – Radnički S 1:0
Za 3. mesto: Spektar – CFK Vrbas 5:0
Za 5. mesto: Arena – AFK Ada 1:0
Za 7. mesto: Spartak – Subotica (2) 3:0

Plasman: Subotica, Radnički S, Spektar, CFK Vrbas, Arena, AFK Ada, Spartak, Subotica (2).

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Dragi Odgovori
Totalna dominacija FK Arena za 2008 i 2009 god
GORAN Odgovori
ove sve privatne skole sluze da se deci uzimaju clanarine i nista drugo. kakva je perspektiva toj deci kada napune 14 godina a treniraju po nekim solidima i lokomotivama gde su tereni katastrofa i ne lice na nista.SRAMOTA
Stipan 024
@ Goran možda i jeste tako ali gde da treniraju? Palić? gotovo propao klub :( Radnički Bajmok? Čantavir? najveća mesta u opštini imaju klubove koji su sada na najnižim granama, tavore u gradskoj ligi ili ligi iznad. Ne mogu svi Subotičani voditi decu u Spartak ili eventualno Bačku. Nema više Zorke, Severa, pa ni Elektrovojvodina (gde sam ja učio fudbalske korake) nije ono što je bila. Za to vreme u mesnim zajednicama sede zaduženi za sport i omladinu, o gradskim strukturama da i ne govorim. Istina da grad pomaže koliko toliko ali devedesete su uzele danak, tek sad vidimo koliko su bile kobne. Zato podržavajmo ovo što rade sada u fudbalskim školama, deca trče, treniraju, igraju utakmice, takmiče se, u današnje vreme kada je jako teško odvratiti dete od kompjutera, igrica, uopšte sedenja u zatvorenim prostorima ovo je ipak velika stvar.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.