• Pregleda: 4115

Odbojkašice Spartaka dobile novog šefa stručnog štaba

U ženskom odbojkaškom klubu Spartak došlo je do promene trenera prvog tima. U dogovoru sa dosadašnjim trenerom Damirom Petkovićem i Uprave kluba došlo se do zajedničkog stava da ostvareni rezultati na početku sezone nisu u skladu sa mogućnostima i renomeom tima. Za novog trenera imenovan je dosadašnji savetnik, iskusni stručnjak Slobodan Galešev.
Odbojkašice Spartaka dobile novog šefa stručnog štaba

- Naše ambicije su da i dalje budemo konkurentni u trci za prvo mesto i učešće na finalnom turniru Kupa Srbije i  jasno je da su nam potrebne promene. Igračicama je predočeno da iz dosadašnjih neuspeha moraju da se izvuku pouke za bolje igre u nastavku sezone koje su neophodne da ispunimo planove - izjavio je Zoran  Olajić, direktor ŽOK "Spartak".

Novi trener će biti Slobodan Galešev, iskusni odbojkaški stručnjak koji je do sada bio savetnik a jedno vreme i prvi trener ekipe, dok će dosadašnji trener Damir Petković ostati u klubu kao saradnik koordinator u radu sa mlađim selekcijama.

Petković je najtrofejniji trener Žok Spartak, proveo je 4 sezone na kormilu prvog tima. Međutim, ova sezona nije započela kako su se svi nadali posebno ako se uzme u obzir igrački kvalitet ekipe.  Uz zajednički dogovor, kao rešenje se nametnula promena prvog stratega. Nadamo se da će ovaj potez doneti pozitivne promene kako bi ekipa nastavila  sa uspesima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
Bojan Odgovori
Naša posla... vežeš par poraza i odmah si netalentovan i treba da letiš... a apsurd je što je 4 godine bio dobar, ustvari odličan, a sada odjednom ne valja. Postoje i drugi načini da se trzne ekipa, ne mora uvek da se ide na radikalne mere i to usled sezone.

Petković je dobar trener, izgradio je autoritet i dokazao je da zna posao. I Barselona koja obrće desetine miliona evra svake sezone ima oscilacije pa ne padaju glave nego se sedne i analitički sagleda situacija i vidi šta može da se koriguje za prvu ruku.

Vi Petkoviću posle par poraza dajete šut kartu (čisto sumnjam da je dobrovoljno i sporazumno otišao) a zaboravljate šta je činio prethodih godina. Toliko o stručnom vođenju.

Srećno Buco, dok i ti ne postaneš kolateralna šteta.
sili Odgovori
Terajte onog matorog Guslova, on sve upropasti!!!!
pera Odgovori
E moj Olajicu! Mislim da ste vi jedini problem u ovoj priči. Damiru treba malo guranja i poneki savet sa strane ... ali definitivno nije najslabija karika... šteta! Podrška, Damiru!
Subotičanin Odgovori
Mislim da je vreme za promene na vrhu piramide, trener radi koliko ima čega na raspolaganju. Za odbojkašice pored fudbalera i fudbalerki daje se najviše para, a nekih značajnijih rezultata nema. Mislim da je vreme da se i gore nekome prodrma stolica.
kukuriku Odgovori
Ali Galesev treba prvo da ide na [*...*]. Nije cudo gde smo u sportu kada su nam takvi "strucnjaci "treneri. Olajic neka ide kuci.
savest Odgovori
Eeee, kada uprava I sponzori znaju bolje posao od trenera (ha, ha, ha...), kao I u državi, davljenici se hvataju za slamku. Svi ostaju, a priučeni preuzimaju. Zato nam je I ženska odbojka tu gde jeste...nema devojčica koje su talentovane, nego se plaćaju one sa strane. Mora da igra ćerka lekara, koja jednom dolazi na trening, a ona koja dolazi svaki dan, a ćerka je radnika, ne zaslužuje to. E moj Olajiću, zbog para, prodao si generacije. Podrška Damiru!
Hoas Odgovori
Poznajem Damira vrlo dobro sa terena, ceo zivot je posvetio odbojci! Pored treninga sa seniorkama on drzi i treninga devojcicama u pola 8 ujutru i u 2 popodne i ceo dan provodi u hali! prezauzet je! i posle nekoliko poraza celavko mu da otkaz... katastrofa! unistice sve! poz
Nikola Šurjak Odgovori
Podrška Petkoviću! Znanje i poverenje se stiču vremenom, zaboravljate ko je bio tu kada je bilo i dobro i loše! Nemam ništa protiv Galeševa ali kao savetnik je, za te pare i uslove, bio i više nego ok, iz više razloga. Molićete za godinu dana Damira da se vrati, ali nadam se da će vas odbiti.
tihomir Odgovori
nije mi jasna formulacija najtrofejniji...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.