Komentara: 0
Pregleda: 1638
Foto

Odbojka: "Golubice" slavile u vrlo važnom meču

01.02.2021. u 11:01h
Izvor: Subotica.com
Odbojkašice Spartaka ostvarile su izuzetno značajnu pobedu u borbi za odlepljivanje sa dna superligaške tabele. "Golubice" su na svom terenu dočekale i savladale "Beograd" rezultatom 3-1. U narednom kolu u Suboticu dolazi Crvena zvezda.
Odbojka: "Golubice" slavile u vrlo važnom meču

Već u prvom setu videlo se da Spartak neće lako do toliko željene pobede pošto su naspram sebe imali ravnog protivnika, ekipu koja je imala jednake ambicije, ali i kvalitet da iste ostvare. Posle teškog i nadasve neizvesnog prvog seta Subotičanke su povele. Bio je to period igre koji je obečavao, međutim ta dobra energija nije nastavljena u drugom setu, što su gošće znale da iskoriste.

Odbojka: "Golubice" slavile u vrlo važnom mečuTreći set Subotičanke su počele snažno i odlučno, sa mnogo manje grešaka, što se odrazilo na njihov poenterski uspon. Sa punom koncentracijom "golubice" su postepeno podizale prednost i na kraju sasvim zasluženo ponovo došle u prednost - 2:1. 

Četvri set počeo je tvrdo s obe strane, egal u prvoj trećini seta, ali onda Subotičanke polako lome meč i krupnim koracima odlaze do svog trećeg seta i konačne pobede. Zahvaljujući nekoliko Spartakovih grešaka u finišu seta gošće su dodale još koji poen, ali bilo je to sve što su mogle, "golubice" su zasluženo slavile.

Spartak - Beograd 3:1 (25:20, 20:25, 25:14, 25:19)

Spartak: Korolija 3, Dragović 5, Vidojević 12, Tadić (L), Jurić (L), Drčić, Džaković, Jeković 11, Stojanović, Lekić 15, Petrović 9, Vrcelj 5, Vasić i Filipović 7.  

Beograd: Mateska 12, Dragomirović (L), Rajković, Novosel 15, Berbatović 11, Kuvekalović 7, Stojanović 2, Krstić (L), Đelekar, Savićević 6, Rađenović, Lazić.

Šef struke Spartaka, Mirjana Musulin, bila je zadovoljna većim delom meča, a posebno iskazanom energijom i htenjem da ovaj značajan meč privedu u svoju korist. Neki problemi koji se uvežbavaju na treningu i dalje se vraćaju, ali raduje da želje za pobedom, bez obzira na protivnika, ne manjka.

Odbojka: "Golubice" slavile u vrlo važnom meču- Za nas je ovo bila vredna i značajna pobeda, bili smo favoriti i tražili smo sva tri boda. Zato je utakmica bila ovako neizvesna. Prvi smo odigrali dobro, ali drugi, po starom običaju, prosto smo se ugasili. Kada vidimo da protivnik malo vodi nalazimo način da se smirimo i da se vratimo u neki ritam kako se inače pripremamo. Od trećeg seta sve je krenulo na bolje, vratili smo se u naš ritam, bilo je tu grešaka, ali i požrtvovane i  hrabre igre, shvatili smo da imamo šta da izgubimo i da to ne smemo nikako da ispustimo i svaka igračica ponaosob dala je svoj doprinos i došli smo do važna tri boda - kaže Mirjana Musulin, trener ŽOK "Spartak".

Kapiten "golubica", Ana Jeković, u ovom meču pobedi svog tima doprinela je sa 11 poena, od čega tri su ostvarena blokom. Subotičanke su najbolju partiju pružile u trećem i četvrtom setu, a Jeković smatra da je presudila "glava" i podrška koju su jedna drugoj davale u ovim važnim deonicama.

Odbojka: "Golubice" slavile u vrlo važnom meču

- Čestitam mojoj ekipi, ponosna sam što smo uspeli ovu jako bitnu utakmicu da prelomimo jer iza nas su porazi gde svaki put u setovima koji su se igrali u egalu nismo uspevali da okrenemo u svoju prednost. Drago mi je da smo to uspeli da uradimo u ovom meču. U narednim mečevima moramo da se trudimo da odigramo kao što smo u ovom meču igrali u trećem i četvrtom setu, da igramo sa puno samopouzdanja kao tada i mislim da će sve do kraja biti u redu - objašnjava Jekovič.

U narednom kolu u Suboticu dolazi četvrtoplasirana Crvena zvezda.

Izvor: Subotica.com
Odbojka (Ž): Spartak - Beograd Odbojka (Ž): Spartak - Beograd Odbojka (Ž): Spartak - Beograd Odbojka (Ž): Spartak - Beograd Odbojka (Ž): Spartak - Beograd Odbojka (Ž): Spartak - Beograd Odbojka (Ž): Spartak - Beograd Odbojka (Ž): Spartak - Beograd
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1638
Povezane teme

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.