• Pregleda: 2915

Obuka za lakše pronalaženje posla

U prostorijama subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, danas je održan Trening za učenike završnih razreda srednjih škola, u okviru koga su se školarci obučavali za lakši put pronalaženja posla i nastup pred poslodavcima.
Obuka za lakše pronalaženje posla

Trening je održan u okviru IPA prekograničnog projekta Advisor Net, koji realizuje Otvoreni univerzitet u saradnji sa tri organizacije iz Mađarske koje se bave zapošljavanjem, regionalnim razvojem, edukacijom i usavršavanjem odraslih.

Aktivnosti Nacionalne službe za zapošljavanje odvijaju se u okviru podprograma ovog projekta, pod nazivom Student, odnosno učenik.

Među polaznicima današnje radionice su bili Dalibor Bebić iz Tehničke škole Ivan Sarić i Iva Kolešević iz Srednje ekonomske škole Bosa Milićević. Projektom Advisor Net je predviđeno da svi učenici završnih razreda srednjih škola prođu kroz ovu obuku. Njih će potrebnim znanjima i veštinama u komunikaciji sa poslodavcima i pronalaženju posla podučavati profesori koji su prošli trening u okviru programa Savetnik za karijeru.

Izvor: RTV City

povezane teme

22
nana Odgovori
Kad bi se problem zapošljavanja ovim putem mogao rešiti predložio bih Panića za počasnog građanina Subotice(ako može Stanko..). IPA( Ima Para Apaj) programi su tu da se namire organizatori i nastavnici( mladi partijski kadrovi) a učenici prekrate i onako dosadne školske časove dok nedođe raspust ili štrajk prosvetara.
supika Odgovori
Verovatno će obuku realizovati stranke sa temom " Kako lakše do posla uz nas"
CIRINELA Odgovori
Ja bih nešto da priupitam ove što "zabadava" obučavaju za "lakše do posla". U čemu je ta
lakoća dolaska do posla? Meni to nije jasno. Ako su poslodavci naumili ovaj mesec da
prime 50 nezaposlenih u radni odnos onda će oni primiti 50 i ni jednog više ni manje.
E sad u čemu je tu sad lakše? To što će Peru naučiti kako da se namaže i podmaže pa da
dođe lakše do posla od Jose?

Pre će biti da je njihov posao da iz nekih fondova pokupe još to malo crkavice što je ostalo
pa da napune svoje đžepove jer besplatnog nema nigde pa ni u toalet.
kojot Odgovori
pa ocito da bi ti odabrani predavaci sto ce drzati te treninge imali sta da rade,ima ih previse na drzavnim jaslama a moraju nekako da opravdaju svoje postojanje.
ledenjak Odgovori
Hahahahahahaha i opet hahahahahaha , uhvati me štututucanje od ove vesti . :) :D
PREVARA Odgovori
Ma koja glupost! Ovo je posao samo za one koji organizuju ovakve gluposti!

Evo kako se dolazi do posla.
1) Treba da postoje firme (takvih nema jer su ih DSovci razjurili i 50.000 radnih mesta je ugaseno i mnostvo firmi je opljackano/unisteno),
2) Ako i ima neka firma koja slucajno trazi radnike onda treba da imate adekvatno obrazovanje, iskustvo, da trenutno niste nezaposleni jer takvi nisu na ceni i naravno da niste preko 30-35 godina starosti,
3) Treba da imate kontakte tj. veze i vezice...

Ko ispunjava sve te uslove, e taj mozda moze da dobije posao. Ili tako ili je clan ili SZVMa ili DSa.

Jbt. u kojoj mi drzavi zivimo, st asu nam DSovci uradili za vreme njihovih 10-12 godina...Trebace nam najmanje 120 godina da dodjemo na onaj nivo koji je bio pre njih. Ruku na srce - UNISTILI SU SUBOTICU, sad smo prava selendra, ali bas! Sramota treba da ih je sve njih!
Nikaragua Odgovori
Ma ok je ovo projekat za neko normalno drustvo, a kod nas nema posla pa nema. Dzabe projekat. Sve ide preko veze.
EjMin
Dormisan Odgovori
Pa dzaba sve to kad nema posla...:)
robin Odgovori
[Šteta za novac ako ima posla poslodavac če tražiti radnike neynam kome ovakva gluposti padaju na pamet
tetka Odgovori
I oni iz Nacionalne službe za zapošljavanje moraju nečim makar prividno pravdati za šta dobijaju zarade iz budžeta, jer na žalost drugo i nerade nego savetuju i drže obuke kako napisati CV. Dajte vi gospodo radna mesta mladima pa će se oni već snaći oko komunikacije sa poslodavcima.
Vesko Odgovori
Ranije smo pronalaili poslove bez ikakve obuke, sada mozemo magistrirati pa i doktorirati a posla nema, sem za pojedine sa dobrom vezom ili dobrim džepom.
ruza Odgovori
Sramota!!! Nauciti mlade kako da lepo napisu molbu za posao, da lakse dodju do posla. Koga oni zaglupljuju? Gde ima posla za skolovanu mladost ovde?. Nekad kad je bilo posla, nisi morao napisati,,skolovanu,,molbu. Odes i prime te da radis. E,mladosti, tesko vama sa ovakvim savetnicima za karijeru!
Vio Odgovori
Kada vam stižu radne biografije kandidata/kandidatkinja sa slikom sa svadbe ili poluobučene sa facebook profila nameće se potreba bar za obukom za pisanje CV-ja. A takvih je izuzetno mnogo. Pozdravljam sve obuke koje su besplatne i ohrabrujem mlade ljude da ih pohađaju, jer će na taj način dobiti priliku i da upoznaju nekoga, čuju nešto novo i kasnije to primene u radnom okruženju. Takođe, ohrabrujem sve građane da se organizuju i samoorganizuju i "pokupe" iz fondova nešto da i sebi obezbede radno mesto ili dodatni posao. Ljudima iz NSZ i predstavnicima škola svaka čast za ovakve akcije, jer približavaju mladim ljudima stvaran poslovni svet, a ne ostavljaju ih da žive u iluzijama da će završetkom srednjoškolskog obrazovanja imati sva znanja neophodna za čitav radni vek - jer neće.
Milgor Odgovori
Za mlade obuka? za ove ostale sajmovi zaposljavanja,pa ja sam za godinu dana predao vise od 100 molbi i nista,imam 47godina starosti i mozemo se slikati sa dobijanjem posla,ali je bitno da se javljas na biro svaka tri meseca ,nikada me nisu pozvali da ponude nesto to je ziva istina.
lakumity103 Odgovori
Ne znaš dali da se smeješ ili da plačeš. Ova gospoda iz "nacionalne službe za ne znam šta" stvarno nečim moraju opravdati svoja radna mesta, pa pošto ne mogu da nam nađu posao, ajde da izmislimo nešto da uzmemo još koju kintu.
Mar Odgovori
Bravo Vio! :)
Cannibal Odgovori
"Ako i ima neka firma koja slucajno trazi radnike onda treba da imate adekvatno obrazovanje, iskustvo, da trenutno niste nezaposleni jer takvi nisu na ceni i naravno da niste preko 30-35 godina starosti"

Дајте пример осталима и докажите да та пословна филозофија има шансе за успех. Рецимо, отворите фирму и после свима тријумфално натрљате носеве чињеницама да сјајно пролазите на тржишту са запосленима од 55 година који имају пола године радног стажа у књижици и четири основне.
marko Odgovori
Jeste da je smesno, uciti ljude kako da nadju posao kad posla nigde nema, ali nije zato kriva sluzba za zaposljavanje, oni rade svoj posao.
volonter Odgovori
Pitajte Glavnu sestru u Bolnici kako se dolazi do posla.
nana Odgovori
@ Vio Mar NSZ bi svakako trebala da se bavi obukom nezaposlenih ali to je mnogo ozbiljnija stvar. Trebalo bi prvo obići ovo malo privrede što još radi pa videti koja struka njma nedostaje i onda praviti stručnu obuku i zapošljavati
vip Odgovori
hahahhaahaha ovo je stvarno dobro :D Mislim dobro je zbog toga sto se mogu nasmejati barem :D pa vi stvarno niste normalni kakve gluposti smisljate :) ccc Ovo je isto kao sto su mnogi gradjani pali, da daju 150 eura i dobiju za uzvrat posao u inostranstvo, pa dobili su ali ne posao vec motiku u ruke i na njive! :) Naravno ako ih imaju. A sa druge strane, kako vas bre nije sramota uopste da se ponizavate toliko sa ovakvim glupostima? Bolje da su napisali gradjani trebaju nam pare ajde dodjite na tu adresu ili pozovite nas gde da nam donesete :) Onda bih rekao nema problema ja tog nemam, dajte vi meni pa cu vas ja poduciti kako da pricate u vezi poslova, kako da popunite CV i ostale gluposti koje vec svako zna ako se potrudi. A sa druge strane google.com sve zna ;)
siz Odgovori
Opet zamajavanje naroda nekim nazovi predavanjima.16 godina sam prijavljen na sizu,za toliko godina mi nisu ponudili nikakav posao!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.