Komentara: 53
Pregleda: 23195
Foto

Na Paliću obnovljeni košarkaški teren i teretana na otvorenom

30.03.2017. u 15:48h
Izvor: Subotica.com
Tereni nedaleko od sportskog kompleksa „Janko Pejanović“ na Paliću obnovljeni su zahvaljujući donaciji Vlade Japana, koju realizuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u sklopu projekta „Razvoj vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize".
Na Paliću obnovljeni košarkaški teren i teretana na otvorenom

U rekonstrukciju košarkaškog terena i teretane na otvorenom uloženo je oko 50.000 dolara, a u pripremljena je dokumentacija za obnovu krova na objektu Doma zdravlja.

Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana uskoro se može očekivati i izgradnja ambulante na Prozivci i nove zgrade Hitne pomoći.

- Prijateljstvo naša dva naroda značajno utiče na ono što su donatori prepoznali u Subotici a to je ljudski i prijateljski odnos prema izbeglicama. Zato je Subotica danas u fokusu i zato pomoć stiže sa svih strana – istakao je gradonačelnik.

Na Paliću obnovljeni košarkaški teren i teretana na otvorenom

Podrška lokalnim zajednicama se realizuje u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Komesarijatom za izbeglice i migracije.

- Ovo je jedan od načina da se zahvalimo našem stanovništvu na reagovanju tokom migrantske krize, jer nije bilo incidenata i ne postoji netrpeljivost, a zahvaljujemo se i donatorima koji omogućavaju da lokalne samouprave, koje su bile i biće pod velikim teretom migranata, mogu da osete benefit u ovoj situaciji – poručio je Nenad Ivanišević, državni sekretar u ministarstvu rada, dodavši da u ostale lokalne samouprave koje su se pokazale odgovorne mogu da učestvuju u ovom programu.

Na Paliću obnovljeni košarkaški teren i teretana na otvorenom

Solidarnost prema izbeglicama koju su Subotičani pokazali proteklih nekoliko godina nije prošla nezapaženo.

- Bolji životni uslovi za sve ljude koji žive ili borave u Subotici stimulišu turizam i razvoj lokalne privrede. Još važnije, ovako čuvamo zajedništvo i vitalnost lokalne zajednice u ovoj i svakoj drugoj krizi u budućnosti – dodao je Žarko Petrović, predstavnik UNDP-a.

Sportski tereni će obogatiti turističku ponudu Palića.

- Prostor je uređen kako bi pokazali da ovde stvari mogu da funkcionišu potpuno drugačije – naglasio je Nebojša Daraboš, direktor preduzeća „Park Palić“. - Donedavno ovi tereni su bili potpuno zapušteni, a sa ovom investicijom pokazujemo da je moguće nešto drugačije i da Palić kao turistička destinacija funkcioniše iako se nalazi na migrantskoj ruti.

Izvor: Subotica.com
Svečano otvaranje rekonstruisanih sportskih terena i otvorene vežbaonice na Paliću Svečano otvaranje rekonstruisanih sportskih terena i otvorene vežbaonice na Paliću Svečano otvaranje rekonstruisanih sportskih terena i otvorene vežbaonice na Paliću Svečano otvaranje rekonstruisanih sportskih terena i otvorene vežbaonice na Paliću Svečano otvaranje rekonstruisanih sportskih terena i otvorene vežbaonice na Paliću Svečano otvaranje rekonstruisanih sportskih terena i otvorene vežbaonice na Paliću Svečano otvaranje rekonstruisanih sportskih terena i otvorene vežbaonice na Paliću Svečano otvaranje rekonstruisanih sportskih terena i otvorene vežbaonice na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 53
Pregleda: 23195

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

košarkaški teren

turizam palić

nebojša daraboš

bogdan laban

uređenje javnih površina

vežbanje na otvorenom

bavljenje sportom

janko pejanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.