Komentara: 4
Pregleda: 4401

Obnova infrastrukture kroz saradnju s Mađarskom

01.06.2013. u 00:40h
Izvor: Dnevnik Online
Pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin otvorio je konferenciju o projektu pod nazivom „Izrada projektno-tehničke dokumentacije za železničku prugu Segedin–Reske–Horgoš­–Subotica i dokumentacije za dalje projektovanje pruge Subotica–Čikerija–Bačalmaš-Baja”. Ukupna vrednost projekta je 1.649.733 evra.
Obnova infrastrukture kroz saradnju s Mađarskom

– Svesrdna podrška Mađarske za nas je značajan podsticaj na evropskom putu – rekao je Vasin. – To je jedan od najznačajnijih projekata u kojima učestvuje Pokrajinski sekretarijat za privredu jer se otvaraju velike mogućnosti za oba partnera, čime se posebno unapređuje saradnja. Bez razvoja železnice, nema ni značajnijeg razvoja privrede u regionu.

Pozdravljajući prisutne, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor istakao je zajednički napor i entuzijazam mnogobrojnih pojedinaca i institucija koje su, tokom godina, zdušno podržavale taj projekat.

– Taj zajednički napor doveo je do toga da smo sve bliži ostvarivanju ideje da živimo kao sav normalan svet. Ovaj projekat za mene znači ostvarenje ideje da se i kod nas može desiti ono što se u Evropi vidi na svakom koraku: da se otvore vrata voza i da čovek na biciklu izađe iz njega. Ohrabruje ideja da se u Subotici čovek može ukrcati zajedno sa svojim biciklom i otići do Segedina, obaviti svoj posao i vratiti se kući. Svima nama ideja jeste da granica bude prolazna – da se preko nje može lako prelaziti – rekao je Pastor, izrazivši nadu da će ubrzo biti organizovan sledeći sastanak o tom projektu, ali u vozu, što bi značilo da je projekat u potpunosti realizovan.

Železnice Srbije i Mađarske u izradi tog projekta vide zajednički interes jer je razvoj železnice proteklih godina u centru pažnje idustrijskog i javnog sektora. „Železnice Srbije„ su započele značajne investicione aktivnosti na unapređenju magistralnih i regionalnih pruga u Srbiji, što će unaprediti prevoz putnika i robe.

Izvor: Dnevnik Online
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4401
Povezane teme

pruga železnica

ištvan pastor

železnica subotica

železnička stanica

miroslav vasin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.