Komentara: 6
Pregleda: 8409

Obeleženo 111 godina FK "Radnički" Bajmok

27.06.2016. u 11:15h
Izvor: Subotica.com
Na proslavi 111 godina FK "Radnički" iz Bajmoka okupio se veliki broj veterana, ali i dečaka iz škole fudbala ovog kluba. Specijalni gost je bio proslavljeni fudbalski as Dušan Maravić koji je upravo u Bajmoku napravio svoje prve ozbliljnije fudbalske korake. Veterani su odali počast legendama koje više nisu sa nama.
Obeleženo 111 godina FK "Radnički" Bajmok

U Bajmoku je u subotu bio pravi praznik fudbala, a povod je bio obeležavanje 111 godina FK "Radnički", svečanost u okviru koje je pored revijalnog meča otkrivena tabla živoj legendi jugoslovenskog fudbala Dušanu Dudi Maraviću, a povod je inicijativa da bajmočki sportski kompleks dobije ime po njemu.

Na svečanosti je ranije najavljeno prisustvo još jedne legende jugoslovenskog fudbala Dragoslava Šekularca, ali on zbog nešto lošijeg zdravlja nije bio u prilici da prisustvuje.

Maravić (1939) je svoju bogatu fudbalsku karijeru započeo upravo u Bajmoku, sa reprezentacijom Jugoslavije  je osvojio zlatnu medalju na Olimpijadi u RImu davne 1960. godine, živa je legenda i Crvene zvezde, počasni član Svetske fudbalske federacije (FIFA) i član izvršnih odbora FIFA i UEFA.

Obeleženo 111 godina FK "Radnički" Bajmok

Obeleženo 111 godina FK "Radnički" Bajmok

Obeleženo 111 godina FK "Radnički" Bajmok

Otkrivanju table prethodila je poseta veterana FK "Radnički" Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi na kojem su upalili sveće i položili cveće legendama ovog bajmočkog kluba Jovanu Popovu i Dragoslavu Saviću, ali i Tijani Jurić, tragično preminuloj tinejdžerki čiji je otac Igor Jurić nastupao za FK "Radnički".

U popodnevnom delu programa odigran je revijalni meč veterana, a nešto kasnije na terenu im se pridružio veliki broj dece, dečaka iz fudbalske škole FK "Radnički" koji su tako bili u prilici da šutiraju "bubamaru" sa nekim od najvećih legendi bajmočkog kluba. Pred početak meča veterana održan je minut ćutanja za sve veterane koji nisu više među živima, među kojima su i Savo Ivošević i Marjan Cvetković.

Obeleženo 111 godina FK "Radnički" Bajmok

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 8409
Povezane teme

fudbalski klub radnički bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.