Komentara: 7
Pregleda: 4138

Obeležen Dan pobede nad fašizmom

09.05.2012. u 18:20h
Izvor: SuMedija
Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, Predsednik Skupštine grada Slavko Parać, predsednik Gradskog odbora Saveza udruženja boraca narodno-oslobodilačkog rata, predstavnici mnogih drugih organizacija, povodom obeležavanja 67. godišnjice Dana pobede nad fašizmom položili su venac na Spomenik žrtvama fašizma.

U svom obraćanju okupljenima, predsednik subotičke organizacije SUBNOR-a izjavio je da se šest i po decenija nakon pobede nad fašizmom, naci-fašizam budi i izlazi na javnu scenu na velika vrata.

"Ne samo u Srbiji, već i u Evropi, takve organizacije dobijaju legitimitet i ulaze u strukture državnih organa. Kod nas, zahvaljujući pojedincima – potomcima saradnika okupataora prekraja se istorija NOB-a. Po njima su četnici pripadnici drugog antifašističkog bloka. To nije tačno. Neka dokažu da li su oslobodili i jedno mesto, kolike su im žrtve u i u koliko su borbi učestvovali" - rekao je Večić i još jednom zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci ovoj organizaciji i njihovom delovanju.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić istakao je da Subotica ima obavezu da podržava ovu organizaciju.

"Subotica ne može biti drugačije ni koncipirana nego na ideji antifašizma. Suviše smo različiti da bi dozvolili diskriminaciju u bilo kom pogledu. Sve te razlike su uklopljene u celinu zato što razvijamo međusobnu toleranciju i uvažavanje. Stoga, nije slučajno da je u istom danu i Dan borbe protiv fašizma i Dan Evrope" - rekao je Vučinić.

On je ocenio da je slobodu koju danas uživamo "neko morao izboriti".

"Svi koji su položili živote u borbi protiv fašizma, zaslužuju da im bar jedan dan u godini odamo počast" - rekao je Vučinić.

Venci su položeni i na spomenik poginulim crvenoarmejcima, na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi.

Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4138
Povezane teme

Saša Vučinić

Slavko Parać

dan pobede nad fašizmom

dan pobede 9. maj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.