• Pregleda: 3716

NSZ uskoro počinje anketiranje poslodavaca

Nacionalna služba za zapošljavanje otpočela je realizaciju projekta „Podrška kreiranju politika zapošljavanja zasnovanom na podacima“ koji ima za cilj izradu novog Nacionalnog sistema kvalifikacija, odnosno novog okvira kvalifikacija koji bi bio usklađen sa međunarodnim standardima.
NSZ uskoro počinje anketiranje poslodavaca

U pitanju je dokument koji čija će izrada i primena omogućiti osavremenjivanje odavno prevaziđenog sistema kvalifikacija, koji se primenjuje u našoj zemlji. Postojeća nomenklatura zanimanja nije se menjala gotovo 20 godina i sadrži brojna zanimanja koja su usled društvenih i tehnoloških promena odavno zastarela. NSZ će polovinom aprila započeti anketiranje poslodavaca čime će biti obuhvaćene potrebe poslodavaca kako bi se mogle uraditi prognoze kretanja potreba poslodavaca na tržištu rada, ali i da se saslušaju njihove sugestije vezane za politiku zapošljavanja.

Druga anketa će ići u pravcu izrade opisa zanimanja za još preko 2000 zanimanja kako bi se nastavio posao započet prošle godine, odnosno kako bi se najzad napravio novi nacionalni sistem kvalifikacija koji je usklađen sa međunarodnim standardima.

Anketiranje poslodavaca trebalo bi da bude završeno do kraja maja ili početkom juna, a druga anketa će potrajati do kraja godine.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

8
steve Odgovori
jeste i sad ce u nacionalnoj sluzbi za evidentiranje nezaposlenih imati kompletnu sliku pa cak mozda i krvnu sliku o nezaposlenima. mozda ce im to pomoci da jos bolje evidentiraju nezaposlene.
tetka Odgovori
Joj dokle više idu ove gluposti. Ti svašta rade sem ono što bi trebali-pomoć pri zapoškljavanju tj .potragu za radnim mestima za nezaposlene. Ne, oni samo izrađuju projekte, anketiraju, organizuju okrugle stolove. SVE U INTERESU DA BI KVAZI OPRAVDALI SVOJE POSTOJANJE!
popaj Odgovori
E ovo treba nezaposlenima "KO RIBAMA KIŠOBRAN"
Pametnjaković Odgovori
Ništa konkretno ne rade, samo nešto izmišljaju.
Izmišljaju neke beskorisne gluposti, da bi opravdali svoje postojanje.
Ja bih uveo i za službenike Nacionalne službe za zapošljavanje isplatu ličnih dohodaka na osnovu njihovog učinka.
Svoju platu bi trebalo da dobiju na osnovu toga, koliko su nezaposlenih radnika uspeli negde zaposliti.
Mislim da bi se onda malo jače štipali za posao i ne bi se toliko gospodski i nadmeno ophodili sa nezaposlenima kao sa stokom.
Njihov odnos sa strankama bi odmah bio normalniji, ako bi osetili da su plaćeni na osnovu toga koliko su doprineli rešavanju problema, zbog kojih su oni u stvari na tom radnom mestu.
A ako ništa ne rešavaju, neka i oni osete malo kako je biti sa druge strane šaltera, gde stoje nezaposleni.
mali Odgovori
Sa pumpe u fotelju retorika ,treba povecati broj kuvarica u narodnim kuhinjama to je odrzivi odgovorni napredak
Vesko Odgovori
Zvanje tocilac goriva na benziskim pumpama ce imati prednost, u donosu na ostala zanimanja.
lakumity103 Odgovori
ponavljam: NACIONALNA SLUŽBA ZA EVIDENTIRANJE NEZAPOSLENIH
Lajka Odgovori
Bolje bi bilo da anketiraju osobe sa invaliditetom i proveravaju šta poslodavci rade sa njima. Dali ste im ogroman novac da bi zaposlili OSI, a oni rade u veoma lošim uslovima i suočavaju se sa još većom diskriminacijom da bi zaradili 20.000. Srbijo, stidi se
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.