Komentara: 4
Pregleda: 5060

Novo zelenilo i igralište kod dečijeg dispanzera

19.04.2012. u 20:00h
Izvor: RTV Yueco
Na inicijativu građana, koji su se obratili odbornicima Skupštine grada, počelo je uređenje zelenila ispred dečijeg dispanzera u ulici Đure Đakovića. U toku je sadnja zelenila, postavljanje novih klupa, a novina na ovoj lokaciji je mini dečije igralište. A danas su nastavljeni i radovi na ozelenjavanju i uređenju školskih dvorišta.
Novo zelenilo i igralište kod dečijeg dispanzera

Radnici javnog komunalnog preduzeća “Čistoća i zelenilo” i čantavirskog Komvala uređuju okolinu dečijeg dispanzera u ulici Đure Đakovića. Na ovoj lokaciji biće posađeno po deset četirana i lišćara, kao i stotinak jedinki cvetnog šiblja. Pored toga, zamenjene su klupe, a i postavljeno je i dečije igralište.

Inicijativa da se uredi ovaj prostor je stigla od samih građana, koji su sa svojom decom, najmlađim subotičkim pacijentima, prilikom poseta dispanzeru to sugerisali odbornicima Skupštine grada.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dr Atila Čengeri ocenio je da je Subotica jedan od retkih gradova gde se ulažu napori na uređenju okoline zdravstvenih ustanova.

Naporedo sa radovima na ozelenjavanju i rekultivaciji, nastavljena je i akcija uređenja i sadnje u školskim dvorištima. Tako su danas deca iz Osnovne škole “Sečenji Ištvan” sadila sadnice u dvorištu škole.

Dvorište Osnovne škole “Sečenji Ištvan” jedna je od 29 lokacija na kojima će ove godine biti realizovana akcija ozelenjavanja i uređenja školskih dvorišta. Pored sadnje sadnica, biće postavljene klupe, kante za otpatke, a uskoro stižu i letnje učionice.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 minuta
Komentara: 4
Pregleda: 5060
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

dispanzer

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.