Komentara: 2
Pregleda: 4691

Noć muzeja u Subotici

18.05.2012. u 16:39h
Izvor: RTV Yueco
Petu godinu zaredom Subotica učestvuje u manifestaciji "Noć muzeja". U našem gradu će sutra od 18 časova 22 kulturne institucije otvoriti svoja vrata besplatno svim zainteresovanim posetiocima. Inicijator održavanja ove manifestacije u našem gradu je Gradski muzej, a treću godinu Grad Subotica je generalni pokrovitelj.
Noć muzeja u Subotici
Umetničko-produkcijska grupa "Noć muzeja" sutra će po deveti put otvoriti vrata preko 200 kulturnih ustanova u Srbiji. U našem gradu se ova manifestacija održava po peti put, a svake godine se broj institucija kulture koje otvaraju svoja vrata posetiocima povećava.
 
Ove godine će 22 kulturne ustanove ponuditi razne sadržaje besplatno: od izložbi slika, plakata, projekcija filmova, pozorišnih predstava, preko radionica, pa do obilazaka istorijskih građevina.
 
Moto ovogodišnje “Noći muzeja” je “Muzeji u svetu promena - novi izazovi, nove inspiracije”. Cilj manifestacije je da muzeji i druge ustanove kulture otvore vrata posetiocima i prikažu zanimljive sadržaje, van uobičajenih. 
 
Subotičani će sutra od 18 časova moći da posete: Gradski muzej Subotica, Gradsku biblioteku, Modernu galeriju “Likovni susret”, Galerije:” Izlog”,  “Radio Marija”, galeriju “Dr Vinko Perčić”, Art bioskop “Aleksandar Lifka”, Istorijski arhiv i Sinagogu koji će biti otvoreni za posetioce do 2 časa iza ponoći.
 
Do ponoći će svoja vrata držati otvorenim: Zavod za kulturu Vojvođanskih Hrvata, Škola za likovnu i vizuelnu umetnost “DeMedici”, Mađarski folklorni centar u Vojvodini, Galerija prve kolonije naive u tehnici slame, KUD “Bunjevka”, SKC “Sveti Sava”. U “Noći muzeja učestvovaće” i Narodno pozorište predstavom “Sabrana dela Gospoda Boga” od 19,30 časova na sceni “Jadran”, Dečje pozorište će na Trgu izvesti predstavu “Neustrašivi Tezej” od 20 časova, PU “Naša radost” će od 18-21 čas imati interaktivnu izložbu “Porodica-to je moja snaga”, a Otvoreni univerzitet će primati Subotičane od 19 časova.
 
Povezana vest:
Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4691
Povezane teme

noć muzeja

noć muzeja u subotici

program noć muzeja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.