Komentara: 1
Pregleda: 5354
Foto

Nastup benda "Lost Propelleros" u "Skladištu"

26.11.2012. u 17:06h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Izuzetno zabavan i veseo nastup priredio nam je novosadski ska bend Lost Propelleros u petak, 23. novembra u Omladinskom klubu „Skladište”.
Nastup benda "Lost Propelleros" u "Skladištu"

Bend “Lost Propelleros” zvanično je osnovan 22. decembra 1999. godine, iako kao sastav postoje od 1997. godine kada su prvi put nastupili pod tim imenom u novosadskom NS Time klubu. Bend je u početku bio koncipiran kao eksperimentalni rok projekat prepun improvizacija, novih ritmova i šaljivih tekstova. Vremenom se došlo do ideje da ska i rege ritmovi prošarani kvalitetnim stihom mogu zadovoljiti ne samo tinejdžere, već i stariju publiku.

Bend je učestvovao na: “Novosadstock”, “Viva la ska revolution” (Festival Yu ska bendova), “EXIT” festivalu (2001, 2004. i 2005. godine), “Koncertu godine” (2001. i 2002. godine), “Trenchtown” festivalu (2002) “Mikrofonija Festu” (Bečej 2003).

Nastup benda "Lost Propelleros" u "Skladištu"

Nastup benda "Lost Propelleros" u "Skladištu"

Uspešno su promovisali svoju muziku na turneji po Sloveniji sa holandskim ska bendom “Lets Quit” (Ljubljana, Metelkova Gala Hala; Trbovlje, Dom Svobode). Zapažene nastupe bend je imao tokom promocije kompilacije “Ska factor positive” u Ormožu, koncert u Zagrebu (KSET), u Rijeci (u klubu Big Rock Mama), u Kopru (Slovenija), “This is ska” festivalu u Wasserburg Rosslau (Nemačka). Nastupali su i sa bavarskom ska atrakcijom “Bluekilla” kao i sa legendarnim ska bendom “The Toasters”.

Lost Propellerosi imaju jedan kućni demo snimak iz 2000. godine sa četiri numere, snimak iz studija “Vilenjak” (2001. godine) sa dve numere, snimak iz studija Radio Novog Sada sa tri numere, materijal za album sa jedanaest pesama snimljen u studiju “Adam” u Sremskoj Kamenici i jedan demo snimak jedne numere iz studija “KIT” (2003.godine).

Nastup benda "Lost Propelleros" u "Skladištu"

Nastup benda "Lost Propelleros" u "Skladištu"

Zvanična izdanja na kojima se može pronaći muzika Lost Propelleros benda su: kompilacija “Rock city Novi Sad” u izdanju “Slušaj najglasnije“ (Hrvatska), “Asfalt u krvi” u izdanju “Dobro Jutro Beograde” (Beograd), “Ska factor positive” u izdanju “Ohoho Records” (Slovenija), kompilacija “Skannibal party” u izdanju “Mad Butcher Records” (Nemačka), 2 pesme za Fudbalski klub “Vojvodina”, “Novosadska punk verzija” u izdanju SKC NS (Novi Sad), “United Colors Of Ska 4.0” u izdanju “Pork Pie Records” (Nemačka).

Knjige : “Novosadska punk verzija” - Sava Savić, Igor Todorović, “NS Rokopedija” - Bogomir Mijatović.
Prvi zvanični album pod nazivom "Zaigraj ovu igru" izašao je 2005. godine u produkciji “Radija 021” i u izdanju “Multimedia Recordsa.

myspace.com/lostpropelleros
last.fm/music/Lost+Propelleros
discogs.com/artist/Lost+Propelleros

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 5354
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.