Komentara: 56
Pregleda: 11590

Nakon dve decenije izbegla lica rešiće svoje stambeno pitanje

17.11.2016. u 15:53h > 16:38
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Bogdan Laban i Vladimir Cucić, komesar Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, potpisali su danas ugovor o dodeli paketa sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i nabavku paketa građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju seoske kuće.
Nakon dve decenije izbegla lica rešiće svoje stambeno pitanje

Posle dve decenije Subotica se po prvi put uključila u ovakav vid pomoći izbeglim licima, koja su svoje domove izgubila u ratnom vihoru početkom devedesetih godina minulog veka.

Za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i nabavku paketa građevinskog materijala namenjeno je 330.000 evra bespovrtanih sredstava.

- Ovim projektom predviđeno je zbrinjavanje tridesetak porodica, koja imaju status izbeglica i žive na teritoriji grada – objasnio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Svi mogu ravnopravno da konkurišu, a prvenstveno ćemo voditi računa o najugroženijim ljudima i njihovim porodicama, koje će sada, posle toliko godina, konačno dobiti svoj krov nad glavom i rešiti veliki životni problem.

Projekat nalaže da se do kraja meseca formira komisija, koja će usvojiti pravilnik o radu, u decembru raspisati konkurs a potom vršiti rangiranje kandidata.

- Ovo je program koji državu Srbiju neće koštati ni dinar, ali u kome država i te kako aktivno participira. Rešiti neki grad, koji je veći od Čačka, i okućiti ljude u 120 opština, koliko je uključeno gradova i lokalnih samouprava, je veliki i odgovoran posao, ali istovremeno, i izuzetno zadovoljstvo – istakao je Vladimir Cucić. - Posebno mi je drago da grad Subotica, posle dugog perioda stajanja po strani, počinje aktivno da brine za one nevoljnike koji nisu uspeli do sada sami da se snađu. Iskreno se nadam da ćemo u tom pravcu nastaviti, što se Komesarijata tiče mi smo otvoreni za saradnju a vidim i da je i gradonačelnik vrlo voljan da podrži ovakve aktivnosti.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Ugovora za obnovu kuća izbeglica Potpisivanje Ugovora za obnovu kuća izbeglica Potpisivanje Ugovora za obnovu kuća izbeglica Potpisivanje Ugovora za obnovu kuća izbeglica Potpisivanje Ugovora za obnovu kuća izbeglica Potpisivanje Ugovora za obnovu kuća izbeglica Potpisivanje Ugovora za obnovu kuća izbeglica Potpisivanje Ugovora za obnovu kuća izbeglica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 56
Pregleda: 11590
Povezane teme

Grad Subotica

bogdan laban

izbegla i raseljena lica

izbeglice

komesarijat za izbeglice

pomoć za izbegla i raseljena lica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.