• Pregleda: 7497

Na Horgošu zaplenjene zlatne poluge i neprijavljeni evri

U nedelju, 20. avgusta, carinici na Horgošu na ulazu u Srbiju zaplenili su 18 zlatnih novčića i 3 zlatne poluge u ličnom prtljagu putnika.
Na Horgošu zaplenjene zlatne poluge i neprijavljeni evri

Prekršaj je otkriven prilikom detaljnog pregleda  putničkog motornog vozila „Mini Cooper“ kojim je putovalo dvoje grčkih državljana koji su prethodno izjavili da nemaju ništa da prijave za kontrolu.

Međutim, detaljnim pregledom ličnog prtljaga carinik je, u futroli za naočare, ispod zaštitnog sunđera, pronašao neprijavljen novac u iznosu od 25.000 evra. Takođe, među ličnim stvarima pronađena je i providna najlonska kesa sa 18 metalnih novčića zlatne boje ukupne težine 144 g kao i plišana vrećica sa tri metalne poluge zlatne boje, u fabričkom pakovanju, težine 150 g.

Putnicima je vraćen dozvoljeni novac u iznosu od po 10.000 evra dok je ostatak, kao i zlatni novčići i poluge, privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Risbo Odgovori
Lopovi.
Milan Odgovori
Dojava klasicna verovatno su carenici toliko vredni da pronalaze stvari u futrolama i plisanim stvarima lep crtaci film za decu, a kamioni itd prolaze bez ikakvih pregleda futrola i plisanih meda.Srbija
C Odgovori
Kako nađu te sitne stvari?
Kamikaza Odgovori
Pa ovo nije nista, korumpirani carinici obrnu ovo za 1-2 meseca. Jes' da usput nanesu ekonomsku stetu drzavi, al' koga briga za drzavu? Prvo idu oni, pa tek onda drzava, jer su oni posebni pojedinci koji su bitniji od drzave. xD
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.