• Pregleda: 7376

Na Horgošu otkriveni lekovi i municija

Carinici su juče oko podneva na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja preko 20.367 lekova i 170 metaka kalibra7,65 mm iz Republike Srbije. U pitanju je akcija carinika iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji su zaustavili autobus koji saobraća na redovnoj liniji Srbiji – Danska, kako bi ga pregledali, saopšteno je iz Uprave carina
Na Horgošu otkriveni lekovi i municija

U autobusu punom putnika svi su odgovorili da nemaju ništa da prijave za carinjenje, međutim, carinici su ipak  odlučili da započnu kontrolu.

Tako su već prilikom kontrole prtljaga u torbi koju je vozač  autobusa primio da preveze  kao „poklone za decu“ pronašli preko 5.000 tableta raznih lekova i 170 metaka kalibra 7,65 mm.

Lekovi i to: 2955 tableta leka „Ksaolol“, zatim  2040 tableta  „Bromazepan “, 200 tableta „Testosteron“ i svega 2 tablete leka „ Lidocainum“ bilo je upakovano u ukrasnu foliju, dok su municiju pronašli prilikom otvaranja jednog lap topa koji se takođe nalazio u pošiljci. 

I to nije bilo sve što su otkrili u ovom autobusu, jer su daljim pregledom u putnoj torbi jednog od putnika otkrili čak 15.170 tableta leka „ Rivatrol“  od 2 mg.

Otkriveni lekovi i municija predati su u dalju nadležnost MUP.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
exsex Odgovori
Pa velika mudrost carinika...svaki bus koji prelazi granicu i ide u uniju svercuje nesto...samo pitanje je , ko je ciji.
Boro Arsenović Odgovori
Pustite ljude neka leče ove u Evropi , vidite da su mnogo bolesni ...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.