Komentara: 23
Pregleda: 16982
Video
Foto

Muke stanara u Pazinskoj 5

25.06.2019. u 16:27h
Izvor: Subotica.com
Zbog nadogradnje petog sprata, stanarima u Pazinskoj ulici broj 5 u naselju Prozivka, život se pretvorio u pakao. Dok radovi idu svojim tokom, stanovi prokišnjavaju a usled obilnih kiša postali su neuslovni življenja.
Muke stanara u Pazinskoj 5

Kako pričaju stanari, investitor „Hendore real estate“ potpisao je ugovor sa tadašnjom predsednicom stambene zajednice po kome je da bi dogradio peti sprat obavezan da napravi lift i sredi fasadu, kao i da sanira svaki nastalu štetu. Slovo na papiru im, pak, ne znači mnogo, jer tvrde da su se radovi odužili i da su bez krova skoro godinu dana, zbog čega su njihovi stanovi uništeni zbog vlage koja prodire na sve strane.

Već mesecima stanari na trećem i četvrtom spratu zovu sve nadležne žaleći se da im stanovi prokišnjavaju. Međutim, svi koji uđu u zgradu brzo se uvere da je prokišnjavanje preblaga reč i da pojedini  stanovi bukvalno plivaju u vodi, dok u celom objektu ne može da se diše od teškog i oporog mirisa vlage.

Muke stanara u Pazinskoj 5

- Na krovu je bio lim i do sada nije bilo nikakvih problema. Čim su se latili posla počeli su problemi – kaže revoltirani mladić sa četvrtog sprata. – Zvao sam komunalnu policiju i rekli su mi da nije u njihovoj nadležnosti, zvao sam građevinsku inspekciju a oni tvrde da im je bitno samo da li investitor ima potrebne dozvole za rad. Životno sam ugoržen, struju imam samo u kupatilu, voda je svud apo stanu. Ovde sam podstanar osam godina i razmišljam da tražim drugi stan.

Slična situacija je i kod njegove komšinice Nataše Crnković, koja sa ćekom živi u stalnom strahu da će se obrušiti zid ili da će struja i voda napraviti kratak spoj.

- Radovi su počeli pršle godine u leto, rok je bio tri meseca a vidite koliko traju. Kada je prvi put jesenas prokislo obratila sam se tadašnjoj predsednici stambene zajednice koja je navodno zvala investitora i rekla da će problem biti rešen – priča Nataša. - Uništen mi je parket, zidovi... Šef gradilišta nam je rekao da čuvamo stvari koliko možemo i da će šteta biti sanirana. A kada će to biti niko ne zna.

Muke stanara u Pazinskoj 5

Voda je probila i na treći sprat, kao i na niže nivoe zgrade. Vidljiva je po celom hodniku.

- Grejalicom sušim zidove i nameštaj da se ne bi tako osećalo - pokazuje nam Margita Jurić, koja u zgradi živi četiri i po decenije.  – Rekli su nam da ćemo do 1. avgusta biti gotov krov i da će sve biti u redu, ali sumnjam u to. Kolika je šteta to ne znam, ali sada je jako teško. Slepa sam na jedno oko i dajem sve od sebe da postavljam zdele i da sklanjam to što se napravi.

Muke stanara u Pazinskoj 5

Investitor „Hendore real estate“ tvrdi da stanari nemaju razloga za brigu jer će ceo posao biti završen do 1. avgusta.

- Imali smo sastanak sa stanarima i rekao sam im da će do kraja jula krov biti gore. Ovo nije do nas, zbog ovih kiša prokišnjava gde nikad nije prokišnjavalo, takva je situacija – objašnjava investitor Marinko Evetović. – Sledeće nedelje počinjemo da  radimo lif. Oni se boje da mi nećemo završiti, ali kašnjenje nije do nas, već zbog mnogo većeg obima radova nego što nam je rečeno u Zavodu za urbanizam. Ljudima će biti nadoknađena šteta ne treba da brinu.

Izvor: Subotica.com
U poseti stanarima u Pazinskoj 5 U poseti stanarima u Pazinskoj 5 U poseti stanarima u Pazinskoj 5 U poseti stanarima u Pazinskoj 5 U poseti stanarima u Pazinskoj 5 U poseti stanarima u Pazinskoj 5 U poseti stanarima u Pazinskoj 5 U poseti stanarima u Pazinskoj 5
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 16982
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.