Komentara: 6
Pregleda: 17161
Foto

Meksički specijaliteti u centru grada

11.06.2018. u 16:56h
Sponzorisani sadržaj
U nedavno otvorenom baru meksičke hrane "La Cantina", možete probati neke od tradicionalnih specijaliteta ove zemlje, neobične i nove ukuse poput buritosa ili salate sa kaktusom, kao i da se počastite jednom od čuvenih tekila od agave.
Meksički specijaliteti u centru grada

Radeći u inostranstvu kao poslovođa meksičkog restorana, Robert Takač upoznao se sa specijalitetima ove neobične kuhinje, te je nedugo nakon povratka u Suboticu, odlučio da otvori bar kakav do sada nismo imali u našem gradu.

- Dopala mi se meksička kuhinja i način pripreme hrane, zbog čega sam i došao na ideju da tako nešto otvorim ovde, kako bi sugrađanima ponudio nove i zanimljive ukuse. Iako je meksička hrana poznata po tome da je ljuta i veoma začinjena, kod nas se specijaliteti pripremaju začinjeni u granicama normale, a uz hranu uvek poslužimo soseve i začine, tako da svaki gost može da je začini prema svom ukusu - kaže Takač, vlasnik bara meksičke hrane "La Cantina".

U enterijeru i bašti toplih boja, obavezno dekorisanih čuvenim sombrerima, možete probati neke od tradicionalnih meksičkih jela, kao što su načosi, čimičange, krem supu od sira, meksičke salate sa i bez mesa, kao i slatke tortilje sa bananom ili kajsijom. U ponudi se nalaze i hamburgeri od čistog junećeg mesa, roštilj, te neizostavni buritosi, od kojih se najviše traže oni sa kaktusom.

Meksički specijaliteti u centru grada

- Pripremamo pet vrsta buritosa, sa junećim i pilećim mesom, kao i sa pasuljem, ali ono što se najčešće naručuje jeste pileći buritos sa kaktusom. Ljudima se sviđa i zainteresovani su da probaju, jer do sada nisu bili u prilici da jedu kaktus ili ih naprosto zanima kakvog je ukusa. Da ne bude zabune, u pitanju je očišćen kaktus, dakle nema bodlji i stavlja se ceo u buritos - kaže kroz smeh Takač. - Osim toga, sugrađani vole i quesadille, tortilje punjene piletinom, kukuruzom, čerdar sirom i salatom, koje se potom zapeku i seku na kriške kao pica, a služe uz tri vrste preliva.

Uz tradicionalu meksičku hranu, gosti mogu i da se počaste tradicionalnim meksičkim pićem tekilom, među kojima je "Herradura Reposado", u svetu poznata kao vodeća po ukusu. Naš sagovornik kaže da u budućnosti planira ponudu da proširi i na koktele, kao i da će tokom leta svoja vrata otvoriti za organizovanje večeri sa tradicionalnom meksičkom muzikom i plesom, koje će dodatno upotpuniti doživljaj Meksika u našem gradu.

Bar meksičke hrane "La Cantina" nalazi se u ulici Dimitrija Tucovića 2, a radno vreme je radnim danima od 9 do 23 časa, a vikendom od 9 do 24 časa. 

Sponzorisani sadržaj
Meksički restoran "La Cantina" Meksički restoran "La Cantina" Meksički restoran "La Cantina" Meksički restoran "La Cantina" Meksički restoran "La Cantina" Meksički restoran "La Cantina" Meksički restoran "La Cantina" Meksički restoran "La Cantina"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 17161
Povezane teme

meksički restoran

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.