Komentara: 3
Pregleda: 1015
Foto

Lutka "Pažljivko" najmlađe uči o saobraćaju

26.12.2022. u 09:54h
Izvor: Subotica.com
Kako bi mališane u vrtiću na njima najprijemčiviji način edukovali o bezbednosti u saobraćaju Savet za bezbednost saobraćaja grada Subotice i Dečje pozorište snimili su serijal od 15 lutkarskih epizoda „Jedan, dva, tri pažljivi smo svi“.
Lutka "Pažljivko" najmlađe uči o saobraćaju

Glavni junak je lutka oblak "Pažljivko" koji prati brata i sestru Paju i Maju u raznim saobraćajnim situacijama.

- Ponosan sam što smo nastavili da radimo na promociji bezbednosti saobraćaja i to upravo na ovaj način. Imamo tu sreću da po pitanju promocija bezbednosti u saobraćaju postoji tabula raza u Subotici a naša inovativnost i mašta mogu u mnogome da doprinesu našem efikasnom radu. Prošle godine smo počeli saradnju sa Dečjim pozorištem,  imali smo dve predstave kojima smo prekinuli ćutanje dugo četrdesetak godina a sada smo nastavili saradnju na malo drugačiji način, prilagodljiviji društvenim mrežama i savremenim trendovima – ističe Petar Pantelinac, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Subotice. – Ovaj serijal epizoda namenjen je deci od tri do sedam godina kojima je najteže pristupiti, jer istovremeno morate biti interesantni, jasni i precizni, ali i tačni jer je u pitanju materija kod koje ne smeju da se javljaju materijalne greške. Kod njih moramo da stvorimo svest o bezbednom učešću u saobraćaju.

Lutka "Pažljivko" najmlađe uči o saobraćajuEpizode se emituju na Jutjub kanalu Dečjeg pozorišta a uskoro će biti i sinhronizovane na mađarski jezik.

- Nažalost, svakodnevno smo suočeni sa vestima da su naša deca povređena u saobraćaju ili je ishod još gori. Deca su očigledno često prepuštena sebi, sami odlaze u škole i vrtiće, a nisu dovoljno pripremljena da poštuju određene propise. Tako su nastale ove lutkarske epizode po uzoru na "Pažljivka" – objašnjava Marta Aroksalaši, direktorka Dečjeg pozorišta. – Prvih pet epizoda su isključivo lutkarske, jer deca u tom dobu više veruju lutkama nego odraslima, a ostalih deset su i sa odraslim licima. Ovo je jedinstveni projekat u Srbiji i zahvaljujem Savetu za bezbednost saobraćaja na idejama i dobroj saradnji.

Izvor: Subotica.com
Najava lutkarske predstave na temu bezbednosti u saobraćaju Najava lutkarske predstave na temu bezbednosti u saobraćaju Najava lutkarske predstave na temu bezbednosti u saobraćaju Najava lutkarske predstave na temu bezbednosti u saobraćaju Najava lutkarske predstave na temu bezbednosti u saobraćaju Najava lutkarske predstave na temu bezbednosti u saobraćaju Najava lutkarske predstave na temu bezbednosti u saobraćaju Najava lutkarske predstave na temu bezbednosti u saobraćaju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 1015
Povezane teme

bezbednost učenika

bezbednost biciklista

Marta Aroksalaši Stamenković

bezbednost dece

bezbednost u saobraćaju

savet za bezbednost grada

gradski savet za bezbednost u saobraćaju

bezbednost saobraćaja

bezbednost dece na internetu

petar pantelinac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.