Komentara: 0
Pregleda: 7182

Letnji kamp programiranja za decu

14.08.2018. u 20:35h
Sponzorisani sadržaj
Škola programiranja "Infora" organizuje Letnji kamp od 20. do 31. avgusta za decu osnovnoškolskog i srednoškolskog uzrasta. Prijave na jedan od četiri kurseva iz programiranja su u toku, a nastava se odvija na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku.
Letnji kamp programiranja za decu

Letnji kamp programiranja osmišljen je kao intenzivan kurs u trajanju od deset dana, tokom kojih će deca uz pomoć predavača, da se upoznaju i nauče jedan od četiri trenutno najaktuelnija programa, kao što su Scratch2, App Inventor2, Python ili C++. Prema rečima Aleksandra Neorčića, koordinatora nastave i jednog od predavača u Školi programiranja "Infora", predviđen je rad u manjim grupama, koje će se formirati na osnovu afiniteta i interesovanja dece, kako bi predavači mogli da im posvete dovoljno pažnje tokom nastave.

- Intenzivan kurs podrazumeva svakodnevni rad i učenje kroz mnoštvo primera i zadataka, što je deci uvek zanimljivije od suvoparne teorije. Tokom nastave, umesto svesaka i knjiga, radiće na laptop računarima, koje školica obezbeđuje svojim polaznicima. Jedino u slučaju da se odluče za program App Inventor2, što je kurs programiranja aplikacija za android uređaje, tu je potrebno da imaju svoj android uređaj kao što je mobilni telefon ili tablet. Prema nastavnom planu je predviđeno deset susreta u trajanju od po 90 minuta, što znači da će do kraja Letnjeg kampa biti realizovano ukupno 20 časova - objašnjava Neorčić.

Letnji kamp programiranja za decu

Škola programiranja "Infora" postoji u našem gradu od septembra prošle godine, a namenjena je podučavanju dece osnovnoškolskog i srednoškolskog uzrasta. Naš sagovornik ističe da cilj Škole nije samo da deca nauče programiranje, već i da upoznaju matematičku logiku i algoritmski način razmišljanja.

- Poznato je da u našoj zemlji, softverska industrija raste iz godine u godinu, te da su velike potrebe za IT stručnjacima i programerima. Takođe, realnost je da informatika i računarstvo postaje obavezni predmet u osnovnim školama. Od prošle školske godine se u petom razredu izučava program Scratch2, a od ove godine će đaci u šestom razredu izučavati programski jezik Python. Roditelji uviđaju potrebu za preusmeravanjem svoje dece, uzimajući u obzir koliko današnji klinci i klinceze provode vremena za elektronskim uređajima. U našoj Školi stavljamo akcenat na matematičku logiku, proučava se algoritamski način razmišljanja, tako da vrednost nije samo u programiranju, već i u specifičnom načinu razmišljanja i rešavanja problema kroz algoritme - ističe Neorčić.

Nakon završetka Letnjeg kampa, Škola programiranja planira da od septembra uvede kurseve za decu koje će pohađati tokom cele školske godine i za to vreme naučiti barem dva programa.

Letnji kamp programiranja za decu

Škola programiranja "Infora" nalazi se u Subotici, na adresi Nušićeva 2/3, a više informacija o radu, predavačima i kursevima koje nudi možete pronaći na njihovom sajtuFacebook stranici ili Instagram profilu. Prijave za Letnji kamp programiranja su u toku, a broj polaznika je ograničen zbog manjih grupa. Prijaviti se možete podneti na broj telefona 064/217-00-22. 

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 7182
Povezane teme

letnji kamp

programiranje

škola programiranja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.