Komentara: 0
Pregleda: 6496

"Kuća zdravlja" organizuje besplatne očne preglede za decu uzrasta 4-10 godina

20.11.2019. u 21:00h > 21.11.2019. u 10:42h
Sponzorisani sadržaj
Nakon nedavno održane humanitarne akcije povodom obeležavanja Svetskog dana dijabetesa, oftalmolozi Kuće zdravlja spremili su posebnu pogodnost i za naše najmlađe sugrađane.
"Kuća zdravlja" organizuje besplatne očne preglede za decu uzrasta 4-10 godina

Povodom obeležavanja Svetskog dana dece, u petak 22. novembra, u Očnom centru "Kuće zdravlja", vršiće se besplatni očni pregledi dece uzrasta 4-10 godina. Preglede će obavljati dečiji oftalmolog dr Tamara Kljaković Avramović, stručni konsultant sa Klinike za očne bolesti VMA. Broj mesta je ograničen i obavezno je zakazivanje pozivom na broj 060/55-75-754.

21.11.2019 - 9:42 VAŽNO OBAVEŠTENJE: Kuća zdravlja se zahvaljuje na velikom interesovanju i obaveštava građane da su svi termini za ovu akciju popunjeni i da više nisu u mogućnosti da primaju rezervacije za pregled u okviru ove akcije.

Važnost očnih pregleda je naglašena kod dece čiji roditelji ili bliža rodbina imaju refrakcionu anomaliju (dioptriju), jer je nasledni gen veoma važan faktor.

Iz Kuće zdravlja naglašavaju da je dečiji oftalmološki pregled u 4. godini života propisan zakonom kao obavezan, budući da je ova dob ključna za vršenje sistematskog očnog pregleda. Vid se razvija do 7. godine života i stoga je neophodno na vreme uočiti da li kod deteta postoji velika dioptrija, razlika u dioptriji, razrokost ili bilo koji drugi poremećaji koji, ukoliko se na vreme ne prepoznaju i ne leče, dovode do slabovidosti. Slabovidost je trajno i nepopravljivo smanjena vidna oštrina, što predstavlja veliki hendikep za dete i roditelje. Stoga se apeluje na roditelje da na vreme odvedu dete na oftalmološki pregled i tako omoguće pravilan razvoj njihovog vida.

Pročitajte koristan tekst o tome šta roditelji treba da znaju o razvoju vida svoga deteta.

Sponzorisani sadržaj
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 6496
Povezane teme

kuća zdravlja

očni pregled

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.