Komentara: 1
Pregleda: 1836

Košarkašice Spartaka drugom pobedom u nizu sačuvale šanse za opstanak u Prvoj ligi

22.02.2015. u 10:02h
Izvor: Subotica.com
Izabranice Blagoja Ivića uspele su sinoć da savladaju poslednje plasirani Srbobran i sačuvaju realne šanse da na kraju sezone, koja se završava narednog vikenda, sačuvaju prvoligaški status. Košarkašice Spartaka moraju da pobede Vršac na njihovom terenu, ali i da se nadaju (očekivanim) porazima direktnih konurenata.
Košarkašice Spartaka drugom pobedom u nizu sačuvale šanse za opstanak u Prvoj ligi

Onda kada je najteže košarkašice Spartaka, predvođene najiskusnijim vedetama, beleže rezultate koji bi mogli da im poprave plasman i kompletan utisak sezone.

Sinoć je u Hali sportova savladana je poslednje plasirana ekipa Srbobrana, koja ove sezone nije okusila slast pobede, pa bi prava tragedija bila da se u ovom teškom trenutku za Spartak to, po prvi put, desilo u jučerašnjom duelu.

Košarkašice Spartaka opravdale su ulogu favorita i savladale Srbobran, u meču koji je čitavim putem rezultatski bio na njihovoj strani. Efikasna prva četvrtina umorila je obe ekipe u drugoj, ali u nastavku usledila je nova poenterska ofanziva koja je u sva četiri perioda rezultatski bila u korist domaće ekipe koja je sasvim zasluženo i slavila.

Spartak – Srbobran 69:51 (23:20, 12:6, 20:16, 14:9)

Spartak sada ima 28 bodova, isto koliko i Crvena zvezda koja ima utakmicu manje. Bor i Šabac imaju bod manje i utakmicu manje. Izabranice Blagoja Ivića pored pobede u poslednjem kolu moraju da se nadaju i porazima Bora i Šapca.

Na ruku im za sada idu i mečevi direktnih konkurenata i ako se ovakav trend nastavi, odnosno ako se do kraja prvenstva poklope očekivani i pre svega realni rezultati, Spartak ima šanse da se izdvoji iz ove grupe tri najgore ekipe prvenstva i sačuva prvoligaški status.

Do kraja prvenstva ostalo je da se odigra još jedno kolo. U poslednjem kolu Spartak putuje u Vršac na duel sa istoimenom ekipom, koja bolje plasirana na tabeli, ali koja je u seriji loših rezultata (šest vezanih poraza). Još jedna prednost Spartaka u ovom meču može biti što domaća ekipa nema imperativ pobede jer je još ranije obezbedila opstanak u ligi.

Da je Spartak u 19. kolu savladao direktnog konkurenta za ispadanje, ekipu Bora, posle jučerašnjeg meča bilo bi mnogo više razloga za dobro raspoloženje, a ovako košarkašice moraju da pobede i da se nadaju da će ostale ekipe, iznad kojih se trenutno nalaze, da izgube svoje mečeve

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1836
Povezane teme

hala sportova

ženski košarkaški klub spartak

žkk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.