Komentara: 7
Pregleda: 5656
Foto

Košarka: Spartak sa novim trenerom počeo pripreme za novu sezonu

07.08.2018. u 14:01h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka okupili su se juče pred početak priprema za novu sezonu. Novi trener ekipe je Slobodan Ljubotina, a tu su i neka nova lica u igračkom pogonu. Start sezone je početkom oktobra.
Košarka: Spartak sa novim trenerom počeo pripreme za novu sezonu

Posle četiri meseca takmičarske pauze Spartak je ponovo okupio tim, predvođen novim trenerom, uz dosta novih igrača. Ekipa je u fazi formiranja, na današnjem treningu bilo je desetak igrača, a najavljena su još dva amerikanca koja treba da se priključe timu u skorije vreme. U redove plavo-belih vraća se i Ljubenković. Klub su napustili Sladoje, Hristov, Pejić, Šain i Tanasković. Laketa nažalost još uvek sanira povredu, te se njegov povratak ne očekuje do kraja ove kalendarske godine.

O ambicijama kluba u ovoj fazi rano je govoriti s obzirom da su mnoge ekipe u KLS u međuperiodu rekonstruisane i da kao i Spartak formiraju osnovu. Za sada je u planu odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica i brušenje forme pred početak sezone u KLS koja je zakazana za početak oktobra.

Košarka: Spartak sa novim trenerom počeo pripreme za novu sezonu

Novi trener "golubova", Slobodan Ljubotina, igrao je za Spartak, bio je pomoćnik Dušanu Alimpijeviću u Spartaku, pa posle i u FMP-u i Crvenoj zvezdi, a danas se sa dosta iskustva vraća da bude prvi trener Spartaka, uveren da je dorastao izazovima i kako ističe željan dokazivanja.

- Kada sam dobio ponudu Spartaka nisam se nimalo dvoumio iz razloga što poznajem ljude u klubu, radio sam sa mnogo igrača što u juniorskom što u seniorskom uzrastu, ovo je moj grad, ovde mi žive porodica i prijatelji tako da se nisam mnogo dvoumio - započeo je Ljubotina - Iskustvo koje sam stekao kroz rad sa Alimpijevićem za tri sezone mi mnogo znači, radili smo u dva ozbiljna i organizovana kluba, igrali teške evroligaške mečeve i smatram da će mi to mnogo značiti u mojoj prvoj samostalnoj trenerskoj sezoni.

Košarka: Spartak sa novim trenerom počeo pripreme za novu sezonu

Iako je mnogima tek drugi trening sa novim strategom Ljubotinom, jedan od onih koji je imao prilike da sarađuje sa njim ranije je 25-ogodišnji Nemanja Miščević, koji za novog šefa struke ima samo reči hvale.

- Iskoristio сам ovih par meseci da saniram povredu koja me muči već duže vreme, počeo sam da treniram sa ekipom i nadam se da ću uskoro biti u punom pogonu.  Novi trener ima svoj program i sistem rada i pokušaćemo kroz pripremni period da se maksimalno prilagodimo. Imamo dosta mladih igrača ali uveren sam da zalaganjem i predanošću možemo da dođemo do željenog tehničkog i taktičkog nivoa - kaže Miščević - Na novim prvim trenerom imam jako lepa iskustva, i van terena i na terenu, kao igrač je bio ozbiljan, isto tako i kao stručnjak, ima iza sebe evroligašku sezonu i uopšte ne sumnjam u njegovo iskustvo, očekujem da ćemo da napravimo dobar odnos sa njim.

Košarka: Spartak sa novim trenerom počeo pripreme za novu sezonu

Prošle sezone često su se mogle čuti priče oko teške finansijske situacije i nasleđenih dugova, ali prema rečima sekretara kluba, Nikole Mijatovića, klub se i na tom planu stabilizovao i moći će posveti pažnja nekim drugim pitanjima u susret novoj sezoni.

- Iskoristili smo ovu pauzu da se organizujemo i finansijski konsolidujemo. Ostvarili smo određene kontakte koji će nam pomoći da ostvarimo jednu stabilnu finansijsku konstrukciju, a o ambicijama kulba ćemo, kao što je rekao trener LJubotina, kada bolje upoznamo i naše protivnike i vidimo sa čime mi raspolažemo. - rekao je Mijatović

Prvi deo priprema "golubovi" će obaviti sa kondicionim trenerom Radomirom Živkovićem. Prva kontrolna utakmica je zakazana za 31. avgust, a do tada u klubu očekuju da će imati sve igrače na okupu.

Košarka: Spartak sa novim trenerom počeo pripreme za novu sezonu

MKK "Spartak" je prošlu sezonu završio na 11. mestu, istu su obeležile povrede i igračke promene, ali je blagovremeno izbegnuta neprijatna situacija koja je u jednom momentu vodila na pogrešnu stranu tabele.

Izvor: Subotica.com
Pripreme Košarkaškog kluba "Spartak" Pripreme Košarkaškog kluba "Spartak" Pripreme Košarkaškog kluba "Spartak" Pripreme Košarkaškog kluba "Spartak" Pripreme Košarkaškog kluba "Spartak" Pripreme Košarkaškog kluba "Spartak" Pripreme Košarkaškog kluba "Spartak" Pripreme Košarkaškog kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5656

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

slobodan ljubotina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.