• Pregleda: 4758

"Konferencija beba" okupila najmlađe Subotičane

"Konferencija beba", koja se održava u okviru "Zavičajnih dana", i ove godine okupila je brojne učesnike, naše najmlađe sugrađane i njihove roditelje.
"Konferencija beba" okupila najmlađe Subotičane

"Konferencija beba" se u našem gradu održala peti put, a cilj organizatora je da sadržaje prilagode svim generacijama, kao i da promoviše značaj podizanja nataliteta u našoj zemlji.      

Naše programske aktivnosti pokušavamo da prilagodimo svim kategorijama stanovništva, svim uzrastima, od beba do najstarijih - objasnio je Borivoje Vukajlović, predsednik Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga.

I ove godine tate su se nadmetale u presvlačenju beba, a najbrži je bio Novica Vasić, koji je svog naslednika Sretena presvukao za 12,5 sekundi.

- Ovo je jedna jako lepa manifestacija i drago mi je da smo učestvovali. Trebalo bi da bude više ovakvih događaja u našem gradu - kaže tata Novica.

Bebe su se takmičile u ispijanju mleka ili vode, a flašicu je najbrže ispraznila Melanija Krstić, jedna od nedavno rođenih četvorki.

- Ovo je zaista zanimljivo takmičenje, puno pozitivne energije i dobrog raspoloženja - kratko će tata Mladen.

Na takmičenju u puzanju najbrža beba bio je Uroš Medić. Mihajlo Zurovac, sa samo tri meseca, kao najmlađa beba proglašen je za gradonačelnika, a Luka Peša je prvi potpredsednik.

U okviru "Zavičajnih dana" dodeljuje se plaketa najbrojnijoj porodici, a ona je ove godine pripala porodici Krstić koja ima petoro dece - najstarijeg Vasilija i četvorke Melaniju, Dimitrija, Božidara i Zaharija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Kekec Odgovori
Ovo je PONOS!!! Ovakve treba da su parade ponosa -MAMA TATA I DECA!!!
Subotica Odgovori
Preslatko je ovo bilo. Bravo za organizatora.
Majmun Odgovori
Da li možete izmisliti nešto, a da bude naša /vaša/ ideja? Sve gluposti kradete od Amerikanaca, počev od noći veštica /Halloween/ do trka beba.
ja
kakvo ime, takav i komentar.
Xxy Odgovori
A sto ti nama pricas o paradi ponosa, nismo ti mi prava adresa?
Obrati se drugu Predsedniku i njemu objasni kako parada ponosa treba da izgleda.
Uvek u pravu Odgovori
Kad ove bebe odrastu njihovi roditelji treba da im kažu da su u danu kad su se takmičili neke bezobrazne i umno bolesne čike i tete stavljali minuse na njihovu bezazlenu dečju igru. Stvarno ima jadnih paćenika kojima i ovakve stvari smetaju. Da vi niste gospodo možda iz Jastrebarskog?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.