Komentara: 4
Pregleda: 2640

Klub za traženje posla pruža pomoć nezaposlenima

19.07.2018. u 14:25h
Izvor: TV Subotica
Već devet godina u Subotici radi Klub za traženje posla, mesto koje je otvoreno prema svim nezaposlenim licima i gde svi oni koji su u potrazi za poslom dobijaju obuku i podršku. Klub se nalazi na osmom spratu u zgradi Nove opštine, a dolazi se na preporuku savetnika Nacionalne službe za zapošljanje, Filijale Subotica.
Klub za traženje posla pruža pomoć nezaposlenima

Klubu za traženje posla priključio se i Zoltan Slezak, koji je nedavno maturirao u Tehničkoj školi "Ivan Sarić". Iako radi sezonske poslove, voleo bi da pronađe stalno zaposlenje u struci čiju je diplomu upravo stekao, a to je strugar.

- Došao sam kako bih što pre pronašao posao, jer ovako imam neke poslove, kao zidar ili moler, ali to jedva da ima, pogotovo kada dođe zima, tada niko ne kreči. Zbog toga tražim stalan posao kao strugar - kaže Slezak.

Klub za traženje posla pruža pomoć nezaposlenima

Klub za traženje posla funkcioniše u okviru subotičke filijale NSZ, i kontinuirano radi u grupama. Teorijski deo obuke traje dve nedelje, a nakon toga nezaposleni mogu da koriste informacionu salu još četiri nedelje. Osnovni cilj Kluba jeste pomoć licima koja traže posao.

- S jedne strane, pomažemo im da savladaju veštine i metode traženja posla, a isto tako želimo da povećamo njihovu motivisanost za traženje istog. Kako je ovo grupni prilaz nezaposlenim licima, ovo je prilika da im se pruži grupna podrška od strane drugih članova Kluba, te da uz povećanje kompetencije za traženje posla, povećamo i njihovo samopouzdanje u traženju posla, jer ono što je ključno u traženju posla jeste pozitivan stav. Pozitivan stav prema firmi, prema poslu koji se traži i kada dođu da obave razgovor sa poslodavcem da mogu na pravi način da se predstave - objašnjava Jovica Bates, vođa Kluba za zapošljavanje.

Klub za traženje posla pruža pomoć nezaposlenima

Klub za traženje posla otvoren je 2009. godine i od tada pa do danas, kroz njega je prošlo više od 1.300 lica.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2640
Povezane teme

obuka za nezaposlene

edukacija nezaposlenih lica

nova opština

klub za traženje posla

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.