• Pregleda: 2160

Klub za traženje posla pruža pomoć nezaposlenima

Već devet godina u Subotici radi Klub za traženje posla, mesto koje je otvoreno prema svim nezaposlenim licima i gde svi oni koji su u potrazi za poslom dobijaju obuku i podršku. Klub se nalazi na osmom spratu u zgradi Nove opštine, a dolazi se na preporuku savetnika Nacionalne službe za zapošljanje, Filijale Subotica.
Klub za traženje posla pruža pomoć nezaposlenima

Klubu za traženje posla priključio se i Zoltan Slezak, koji je nedavno maturirao u Tehničkoj školi "Ivan Sarić". Iako radi sezonske poslove, voleo bi da pronađe stalno zaposlenje u struci čiju je diplomu upravo stekao, a to je strugar.

- Došao sam kako bih što pre pronašao posao, jer ovako imam neke poslove, kao zidar ili moler, ali to jedva da ima, pogotovo kada dođe zima, tada niko ne kreči. Zbog toga tražim stalan posao kao strugar - kaže Slezak.

Klub za traženje posla funkcioniše u okviru subotičke filijale NSZ, i kontinuirano radi u grupama. Teorijski deo obuke traje dve nedelje, a nakon toga nezaposleni mogu da koriste informacionu salu još četiri nedelje. Osnovni cilj Kluba jeste pomoć licima koja traže posao.

- S jedne strane, pomažemo im da savladaju veštine i metode traženja posla, a isto tako želimo da povećamo njihovu motivisanost za traženje istog. Kako je ovo grupni prilaz nezaposlenim licima, ovo je prilika da im se pruži grupna podrška od strane drugih članova Kluba, te da uz povećanje kompetencije za traženje posla, povećamo i njihovo samopouzdanje u traženju posla, jer ono što je ključno u traženju posla jeste pozitivan stav. Pozitivan stav prema firmi, prema poslu koji se traži i kada dođu da obave razgovor sa poslodavcem da mogu na pravi način da se predstave - objašnjava Jovica Bates, vođa Kluba za zapošljavanje.

Klub za traženje posla otvoren je 2009. godine i od tada pa do danas, kroz njega je prošlo više od 1.300 lica.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

4
AlwaysUltra Odgovori
Cim je na ''preporuku'' NSZ mora da je neko sr ... tipicno za nasu republiku ...

Pogotovo ovo ''pozitivan stav'' - my goodness me , ispada da se ovde zaposljava merenjem osmeha na licu i vedrog duha , a ne kolicinom sendvica koji smo spremni da odradimo ...
Andrea Odgovori
Jeste ide preko Nacionalne službe za zapošljavanje, ali gospodin Jovica se trudi da Vam pomogne. Prosla sam i ja kroz tu obuku i samo pohvale za Jovicu.
Ptica trkacica Odgovori
Pa zar nije receno da nema nezaposlenih vise. Da je manjak radnika i visak radnih mesta. Po tome onda ovi prodaju maglu i uzimaju pare za dzabe.
Nezaposlena Odgovori
Žali Bože vremena koje sam provela tamo i žali Bože para koje se potroše na ovakvu glupost od obuke. Neko ga zaposlio preko veze da prima platu nizašta.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.