Komentara: 6
Pregleda: 3327
Foto

„Kizurovci“ republički prvaci u programiranju dronova

27.04.2023. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Posle sjajnog rezultata na pokrajinskom takmičenju, ekipa OŠ „Kizur Ištvan“ osvojila je prvo mesto na republičkom takmičenju u programiranju dronova.
„Kizurovci“ republički prvaci u programiranju dronova

Ekipa „Schogettens“, koju su činili Miona Marić, Jovana Roganović, Katarina Borenović i Danilo Živko, predvođena nastavnikom Zoranom Vujkovićem, ostavila je iza sebe 40 ekipa iz cele Srbije.

Na takmičenju je bilo fenomenalno, bilo je puno učesnika iz svih krajeva naše zemlje. Ovoga
puta smo još bolje rasporedili zadatke u timu, kako bismo što brže napisali kod i u što kraćem roku zadatke predali komisiji. Kao I prošlog puta zadaci su bilu programiranje u aplikaciji “Tello”, programskom jeziku Pajton i aplikaciji “Dron blocks”
– objašnjava Miona Marić, učenica sedmog razreda.

„Kizurovci“ republički prvaci u programiranju dronova- Premda nam je ovo bilo prvo učešće na republičkom takmičenju, nismo bili toliko napeti do samog početka, kada smo svu energiju i koncentraciju usmerili na rešavanje zadataka. Ovoga puta sve je teklo lakše i brže, za svaki zadatak je postojalo po tri poligona po troje sudija.

Najmlađi član ekipe Danilo Živko ne krije da je imao tremu, jer učešće na republičkom takmičenju, složićete se, nije mala stvar.

- Ovo je za sve nas bilo nezaboravno iskustvo. Bilo je i stresno, bojao sam se da ne zabrljam, ali
smo bili podrška jedni drugima i pomagali kada negde zapne
– iskreno će Danilo. – I dogodine ćemo se pripremati za ovo takmičenje, ciljamo na pobedu i isti rezultat kao sad.

„Kizurovci“ republički prvaci u programiranju dronovaPod budnim oko nastavnika Zorana Vujkovića, pripreme za prvo republičko takmičenje u proteklih mesec dana bile su vrlo intenzivne.

- Konkurencija je bila zaista jaka, 160 učesnika od Vranja do Subotice, ali se ekipa “Kizurovaca”
pokazala sjajno i za 40 bodova su ispred drugoplasiranog. Dobili smo fiskulturnu salu tako da smo mogli da vežbamo, da ih programiramo kako lete sa preprekama a da opet ne uništimo dron, kao što je to bio slučaj pred prošlo takmičenje, te nam je “Inspira grupa” donirala ove dronove kojima smo odneli pobedu
– ističe nastavnik.

„Kizurovci“ republički prvaci u programiranju dronova

Izvor: Subotica.com
Razgovor sa učenicima koji su postigli uspeh na takmičenju iz programiranja i upravljanja dronovima Razgovor sa učenicima koji su postigli uspeh na takmičenju iz programiranja i upravljanja dronovima Razgovor sa učenicima koji su postigli uspeh na takmičenju iz programiranja i upravljanja dronovima Razgovor sa učenicima koji su postigli uspeh na takmičenju iz programiranja i upravljanja dronovima Razgovor sa učenicima koji su postigli uspeh na takmičenju iz programiranja i upravljanja dronovima Razgovor sa učenicima koji su postigli uspeh na takmičenju iz programiranja i upravljanja dronovima Razgovor sa učenicima koji su postigli uspeh na takmičenju iz programiranja i upravljanja dronovima Razgovor sa učenicima koji su postigli uspeh na takmičenju iz programiranja i upravljanja dronovima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 dana
Komentara: 6
Pregleda: 3327
Povezane teme

Škola Kizur Ištvan

škola

OŠ Kizur Ištvan

snimanje dronom

programiranje

robotika

nadareni učenici

republičko takmičenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.