Komentara: 0
Pregleda: 4052

Kik boks: Tri medalje Spartaka na Državnom prvenstvu u Beogradu

06.05.2019. u 10:10h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda u Beogradu održano je Prvenstvo Srbije u kik boksu, disciplina lou kik. Takmičari Spartaka tom prilikom osvojili su dve srebrne i bronzanu medalju.
Kik boks: Tri medalje Spartaka na Državnom prvenstvu u Beogradu

Takmičari Spartak su upisali tri poraza u finalu, ali u klubu vide napredak i  u narednim mečevima očekuju bolje rezultate. Član KBK "Spartak" Sergej Vračar je izgubio od Davida Stomatovića (KBK "Batajnica"), prekidom u trećoj rundi i time osvojio bronzu.

- Sergej je u razmeni bokserskih i nožnih udaraca sa Stamatovićem nekako nakupio tri nokdauna, bez da je bio imalo uzdrman, jer su sudije imale dosta zaštitnički stav prema kadetima. To je ujedno značilo i prekid meča, ali i sportski zarađena državna bronza. - ističe Veselin Bunčić, trener KBK "Spartak".

Zahvaljujući temperamentu više od srebra u lakoj kategoriji nije mogao subotički kikbokser Predrag Buljovčić koji je sa posle diskvalifikacije u trećoj rundi izgubio meč od Stefana Putinčanina (KBK "Batajnica").

- Finalni meč je bio pun adrenalina. Mladi Buljovčić želeo je visokim nožnim udarcima i  krošeima što pre da okonča meč, ali je u trećoj rundi, posle jednog nepropisno primljenog udarca, izgubio živce i glasno protestujući što arbitar nije kaznio rivala, zaradio diskvalifikaciju i na taj način "izgubio" zlato, za koje smo svi verovali da sigurno osvaja. - dodaje Bunčić

Juniorka Spartaka, Nikol Munćan, upisala je poraz u finalu, nakon tehničkog nokauta u prvoj rundi, od iskusnije i kvalitetnije Beograđanke Nađe Miljančević iz KBK "Topić team".

- Finalni meč je očigledno bio dosta opterećujući za Nikol, debitanta u juniorskom uzrastu, jer je znala da je Nađa aktuelni evropski i svetski šampion u klasi juniora. Meč je počeo izuzetno dobro i Nikol je presrela par napada protivnice direktima i haj kikovima. Krajem runde je ponestalo koncentracije i Nikol je dopustila Nađi da joj se  približi i zada joj seriju  udaraca od kojih je jedan bio dovoljno precizan da se meč završi. - kaže trener KBK "Spartak"

Bez obzira što na ovom takmičenju nije bilo medalja najdražeg sjaja u klubu nisu nezadovoljni postignutim, šta više, veruju da će u mlade uzdanice kluba u narednim pokušajima biti uspešniji, jer im je ovo svkako bilo vredno iskustvo.

- Mladi pogon Spartaka je pokazao veliki pomak u kvalitetu i verujem da će predvođeni iskusnijim Milanom Agbabom, koji je zbog povrede izostao sa ovog takmičenja, pokazati da mogu i do zlata - dodaje Veselin Bunčić.

U sklopu turniru u Beogradu održan je i seminar za licenciranja trenera, koji su uspešno završili i treneri subotičkog Spartaka Veselin Bunčić i Milan Agbaba.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4052
Povezane teme

kik boks klub spartak

kik boks

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.