Komentara: 13
Pregleda: 8451

Kalcedonija i 1.000 radnih mesta za godinu dana

27.04.2012. u 01:23h
Izvor: RTV Yueco
Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i direktor preduzeća Kalcedonijine filijale u Srbiji Gordon d.o.o. Frančesko Rufoli potpisali su ugovor o otuđenju zemljišta bez naknade u Privrednoj Zoni Mali Bajmok u korist italijanskog investitora Kalcedonija.
Kalcedonija i 1.000 radnih mesta za godinu dana

Kako je izneo Rufoli, Kalcedonija, ukoliko i "grad i investitor daju svoj maksimum", može početi sa izgradnjom fabrike u privrednoj zoni Mali Bajmok krajem maja ili početkom juna, a sama fabrika bi mogla biti izgrađena i otvorena 10 meseci od postavljanja kamena temeljca.

Fabrika u Subotici u prvoj fazi će zapošljavati 1.000 radnika, a vrednost ove investicije je 20 miliona evra.

"U prvoj fazi proizvodićemo majice, potkošulje, kao i muški i ženski donji veš. Nadamo se da ćemo vrlo brzo preći i u drugu fazu, kao što je to slučaj sa Hrvatskom, gde smo u početku imali jednu fabriku, a sada ih imamo pet, od čega su dve postojoće duplirane" - rekao je Rufoli koji se zahvalio predstavnicima lokalne samouprave na predusretljivosti i podršci.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić izrazio je zadovoljstvo da je Kalcedonija odabrala Suboticu za širenje svoje mreže i naglasio da će lokalna samouprava, kao i u slučaju drugih investitora, pružiti i Kalcedoniji svu neophodnu podršku u najkraćim rokovima kako bi ova investicija bila u potpunosti realizovana.

"Siguran sam da će Kalcedonija u Subotici imati odgovaraćujuću radnu snagu, a da će lokalna samouprava na realizaciji ove investicije opravdati sva ona domaća i strana priznanja koja smo dobili zahvaljujući takvoj politici prema investitorima" - rekao je Vučinić.

Kalcedonija Subotica - potpisivanje Ugovora

Direktor Javnog preduzeća "Privredno-tehnološki parkovi" Branko Guslov podsetio da je, nakon šestomesečnih pregovora, današnjem potpisivanju prethodilo potpisivanje memoranduma o razumevanju, kao i procedura sticanja saglasnosti i izrade elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade.

"Zadatak "Privredno-tehnoloških parkova", pored obezbeđenja svih preduslova za infrastrukturno opremanje lokacije i izrade elaborata opravdanosti o otuđenju zemljišta, je i kompletna koordinacija cele investicije od momenta njihovog interesovanja do dobijanja upotrebne dozvole za objekat" - rekao je Guslov.

Calzedonia

Fotografija preuzeta sa zvaničnog sajta: Calzedonia.it

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 8451
Povezane teme

Saša Vučinić

investicije u Suboticu

zapošljavanje u Subotici

Investiranje u Suboticu

Branko Guslov

Privredno tehnološki parkovi Subotica

fabrika Subotica

calcedonia

kalcedonija

fabrika kalcedonija

privlačenje stranih investicija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.