Komentara: 76
Pregleda: 70413

Kako u rezervoar od 45 sipati 54,2 litre goriva?

11.11.2012. u 17:55h
Izvor: SuMedija
Nije prvi a sigurno ni poslednji put da neko od potrošača posumnja da je zakinut na benzinskoj pumpi. Međutim, to najčešće nije lako dokazati.
Kako u rezervoar od 45 sipati 54,2 litre goriva?

Upravo zbog toga, priča Čile Ožvar ima poseban značaj. Ona je u redakciju „Subotičkih novina“ došla sa neoborivim dokazom da je na pumpi OMV-a u ulici Ivana Milutinovića u Subotici u rezervoar zapremnije 45 „moguće“ sipati 54,2 litra goriva !

- Vozim Polo koji po kataloškoj specifikaciji ima rezervoar zapremine 45 litara – priča Čila. - Istina, na pumpu sam stigla na rezervi goriva, ali čim sam uzela račun videla sam da mi je naplaćeno 54,2 litre evro dizela što je zaista previše.

Odmah sam se obratila prodavcu, ali on nije imao razuman odgovor. Rekao mi je da to nije greška i da je jedini način da utvrdimo da li je automat pogrešio da se iz rezervoara izvadi i premeri svo gorivo.

Kako u rezervoar od 45 sipati 54,2 litre goriva?

Kako u rezervoar od 45 sipati 54,2 litre goriva?


Direktor i jedan od vlasnika Fabrike stočne hrane „Gebi“ iz Čantavira, Čilin muž Tihomir Ožvar, kaže da misli da ovakav odnos prema kucima nije poslovna politika Kompanije OMV, ali je posebno razočaran jer ne veruje da je reč o jedinoj ili slučajnoj grešci.

- Danas većina ljudi zbog besparice retko kada napuni rezervoar – dodaje Tihomir. – U slučaju kada stanete na pumpu i kažete - molim Vas sipajte mi goriva za, na primer, dve hiljade dinara - gotovo je nemoguće dokazati da ste dobili manje nego što ste platili. To je strašno i upravo zato smo odlučili da javno kažemo šta nam se desilo. Bar toliko možemo i moramo uraditi, jer je u ovom slučaju jasno da smo zakinuti za najmanje 9 ili 10 litara goriva. Neka ovo svima bude upozorenje da obrate pažnju kada kupuju gorivo.

Zbog ovakvog iskustva čantavirski „Gebi“, jedno od najuspešnijih preduzeća u regionu, će prekinuti poslovnu saradnju sa Komanijom OMV Srbija,

- Već desetak godina „Gebi“ koristi oko trideset kartica OMV-a za naša putnička i dostavna vozila i kamione. Dakle, bili smo redovan kupac koji prilično troši i uredno plaća. Do pre neki dan smo bili i zadovoljni i nikada nismo tražili bilo kakve posebne privilegije. Ali nećemo i ne možemo tolerisati da nas neko, ma ko to bio, potkrada – zaključuje Tihomir Ožvar.

Varijacija na ispitno pitanje iz naslova sigurno ima još. Ma kakav bio odgovor ne treba dozvoliti da kompletan trošak „školovanja“ plate vozači, bilo da su amateri ili profesionalci. I jedni i drugi treba da dobiju tačno ono što plate. To je osnovno pravilo fer igre u trgovini.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 76
Pregleda: 70413

Povezana vest

Povezane teme

omv pumpa

gorivo

benzin

sipanje goriva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.