• Pregleda: 2342

Kako prevazići međugeneracijski jaz između mladih i starih?

Učenici srednje Politihničke škole družili su se sa stanarima Gerontološkog centra Subotica. Reč je o realizaciji projekta “Prevazilaženje međugeneracijskog jaza i promocije tolerancije”, koji zajednički realizuju Udruženje “Cosmo” i Gerontološki centar Subotica.
Kako prevazići međugeneracijski jaz između mladih i starih?

Učenici su prošli edukaciju o prevazilaženju međugeneracijskog jaza izmedju lica starije dobi I mladih, upravo preko ovog projekta koji ima za cilj da se podigne svest mladih o potrebama, položaju i pravima starijih sugrađana.

Oko dvadesetak učenika srednje Politehničke škole družilo se sa stanarima Gerontološkog centra. Učestvovali su zajedno u kreativnim radionicama, igrali karte i družili se.

U okviru projekta realizovano je nekoliko radionica sa učenicima na temu gerontologije i tolerancije. Učenicima su najzanimljiviji bili skečevi, jer su imali priliku da prikažu kako oni vide odnos mladih i starih danas. Ukupno je 80 mladih prošlo obuku i pokazali su visok stepen motivacije za učešće u radionicama na temu tolerancije.

Mladi su danas obišli i Gerontološki centra sa ciljem da se druže sa starijim licima i naprave fotografije koje bi služile kao primer tolerancije između mladih i starih. U toku je i izrada studije kao rezultat istraživanja odnosa mladih prema starijim licima u kojem je učestvovalo 100 mladih.

Nakon ovih radionica pojedini đaci su odlučili da volontiraju u Gerontološkom centru. Projekta je realizovan uz podršku grada Subotice.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.