Komentara: 0
Pregleda: 2939

Kako prevazići međugeneracijski jaz između mladih i starih?

18.06.2014. u 15:41h
Izvor: RTV Yueco
Učenici srednje Politihničke škole družili su se sa stanarima Gerontološkog centra Subotica. Reč je o realizaciji projekta “Prevazilaženje međugeneracijskog jaza i promocije tolerancije”, koji zajednički realizuju Udruženje “Cosmo” i Gerontološki centar Subotica.
Kako prevazići međugeneracijski jaz između mladih i starih?

Učenici su prošli edukaciju o prevazilaženju međugeneracijskog jaza izmedju lica starije dobi I mladih, upravo preko ovog projekta koji ima za cilj da se podigne svest mladih o potrebama, položaju i pravima starijih sugrađana.

Oko dvadesetak učenika srednje Politehničke škole družilo se sa stanarima Gerontološkog centra. Učestvovali su zajedno u kreativnim radionicama, igrali karte i družili se.

U okviru projekta realizovano je nekoliko radionica sa učenicima na temu gerontologije i tolerancije. Učenicima su najzanimljiviji bili skečevi, jer su imali priliku da prikažu kako oni vide odnos mladih i starih danas. Ukupno je 80 mladih prošlo obuku i pokazali su visok stepen motivacije za učešće u radionicama na temu tolerancije.

Kako prevazići međugeneracijski jaz između mladih i starih?

Mladi su danas obišli i Gerontološki centra sa ciljem da se druže sa starijim licima i naprave fotografije koje bi služile kao primer tolerancije između mladih i starih. U toku je i izrada studije kao rezultat istraživanja odnosa mladih prema starijim licima u kojem je učestvovalo 100 mladih.

Nakon ovih radionica pojedini đaci su odlučili da volontiraju u Gerontološkom centru. Projekta je realizovan uz podršku grada Subotice.

Izvor: RTV Yueco
Druženje učenika Politihničke škole sa stanarima Gerontološkog centra Druženje učenika Politihničke škole sa stanarima Gerontološkog centra Druženje učenika Politihničke škole sa stanarima Gerontološkog centra Druženje učenika Politihničke škole sa stanarima Gerontološkog centra Druženje učenika Politihničke škole sa stanarima Gerontološkog centra Druženje učenika Politihničke škole sa stanarima Gerontološkog centra Druženje učenika Politihničke škole sa stanarima Gerontološkog centra Druženje učenika Politihničke škole sa stanarima Gerontološkog centra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2939
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.