Komentara: 3
Pregleda: 3018

JKP "Vodovod i kanalizacija" otvara vrata za sugrađane

01.06.2018. u 12:47h
Izvor: Subotica.com
Povodom Evropske nedelje održivog razvoja i Svetskog dana zaštite životne sredine, JKP "Vodovod i kanalizacija" organizovaće konferenciju "Voda za održivi razvoj", kao i akciju "Otvorena vrata subotičkog vodovoda".
JKP "Vodovod i kanalizacija" otvara vrata za sugrađane

Konferencija pod nazivom "Voda za održivi razvoj" održaće se u ponedeljak, 4. juna, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 11 časova. Ovom konferencijom obeležiće se Evropski dan održivog razvoja, a skup će biti otvoren za sve zainteresovane sugrađane. 

Nakon konferencije, na gradskom Trgu će se svim učesnicima i prolaznicima prikazati na zanimljivi način rad Vodne stanice, specijalizovanog vozila za edukaciju dece i odraslih, koje sadrži elemente vodovodne i kanalizacione infrastrukture i kućnih instalacija.

Narednog dana, 5. juna, svi zainteresovani sugrađani biće u prilici da po svom izboru u tri termina, u 8, 10 ili 12 časova, posete Centralni gradski kompleks vodosnabdevanja, odnosno Vodozahvat I i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

JKP "Vodovod i kanalizacija" otvara vrata za sugrađane

Prilikom posete, stručnjaci JKP "Vodovod i kanalizacija" upoznaće sugrađane sa objektima i tehnološkom "trakom" zahvatanja, preradom sirove vode do nivoa pitke vode i njenom distribucijom do mreže i slavina potrošača, kao i sa odvođenjem, prikupljanjem otpadnih voda na gradskom Prečistaču, tretmanom vode i mulja, te upuštanjem prečišćene vode u jezero Palić.

Svi zainteresovani za posetu Vodozahvatu I i gradskom Prečistaču treba da se prijave na telefon 024/55-77-11 lokal 118, ili putem Internet prijave, najkasnije do ponedeljka, 4. juna, do 12 časova. Iz JKP "Vodovod i kanalizacija" napominju da ova poseta iz bezbednosnih razloga nije predviđena za decu do 10 godina, dok je za decu od 10 do 15 godina potreban punoletni pratilac.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3018
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

prečistač otpadnih voda

dan otvorenih vrata

stručna konferencija

vodozahvat 1

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.