• Pregleda: 2422

JKP "Vodovod i kanalizacija" otvara vrata za sugrađane

Povodom Evropske nedelje održivog razvoja i Svetskog dana zaštite životne sredine, JKP "Vodovod i kanalizacija" organizovaće konferenciju "Voda za održivi razvoj", kao i akciju "Otvorena vrata subotičkog vodovoda".
JKP "Vodovod i kanalizacija" otvara vrata za sugrađane

Konferencija pod nazivom "Voda za održivi razvoj" održaće se u ponedeljak, 4. juna, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 11 časova. Ovom konferencijom obeležiće se Evropski dan održivog razvoja, a skup će biti otvoren za sve zainteresovane sugrađane. 

Nakon konferencije, na gradskom Trgu će se svim učesnicima i prolaznicima prikazati na zanimljivi način rad Vodne stanice, specijalizovanog vozila za edukaciju dece i odraslih, koje sadrži elemente vodovodne i kanalizacione infrastrukture i kućnih instalacija.

Narednog dana, 5. juna, svi zainteresovani sugrađani biće u prilici da po svom izboru u tri termina, u 8, 10 ili 12 časova, posete Centralni gradski kompleks vodosnabdevanja, odnosno Vodozahvat I i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Prilikom posete, stručnjaci JKP "Vodovod i kanalizacija" upoznaće sugrađane sa objektima i tehnološkom "trakom" zahvatanja, preradom sirove vode do nivoa pitke vode i njenom distribucijom do mreže i slavina potrošača, kao i sa odvođenjem, prikupljanjem otpadnih voda na gradskom Prečistaču, tretmanom vode i mulja, te upuštanjem prečišćene vode u jezero Palić.

Svi zainteresovani za posetu Vodozahvatu I i gradskom Prečistaču treba da se prijave na telefon 024/55-77-11 lokal 118, ili putem Internet prijave, najkasnije do ponedeljka, 4. juna, do 12 časova. Iz JKP "Vodovod i kanalizacija" napominju da ova poseta iz bezbednosnih razloga nije predviđena za decu do 10 godina, dok je za decu od 10 do 15 godina potreban punoletni pratilac.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
tarabic Odgovori
tako je dajte ljudima da ulaze u zonu sanitarne zastite ..... to je potrebno vodovodu ...
LJiljana Odgovori
nije potrebno da gledamo u vodovod, i obilazimo, nama su potrebni priključci
na vodovodnu mrežu, koju ne možemo dobiti na Paliću, čekamo da se neko udostoji i
javi na naš zahtev, ali uzalud,,,
Hrono Odgovori
Lopovi. Neka se novinari pozabave sa temom kako kradu bezobrazno od gradjana tako sto im ne objasne sta da urade ako dodje do kvara sata i nenormalne fiktivne pitrosnje, već ih hvataju na neznanje i iskrenost nasih sugradjana te prete izvrsiteljima i sudom. Iznosi su desetine hiljada na mesecnom nivou po satu! U poslednjih par meseci nekoliko gradjana se zalilo insepekcijama i zastitniku gradjana, ali VIK je zasticen od SVM a i nema pomoci.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.