• Pregleda: 1339

James Lavelle najveća zvezda 17. Summer3p festivala

Ovogodišnje, 17. izdanje Summer3p festivala, koji će se održati od 26. do 28. jula na Muškom štrandu kraj Palićkog jezera, najavljuje poznata imena svetske elektro scene, ali i uzbudljiv prateći program.
James Lavelle najveća zvezda 17. Summer3p festivala

Čuveni producent, DJ i muzičar, osnivač kultne i veoma uticajne izdavačke kuće Mo'Wax, James Lavelle, nastupiće 26. jula kao najveća zvezda Summer3p festivala, a dan ranije biće organizovana projekcija filma "The Man From The Mo'Wax" u okviru Festivala evropskog filma Palić u bioskopu Abazija, upravo o životu i radu Lavella. Gostovanje eminentnog engleskog producenta, osnivača legendarnog projekta UNKLE, rezultat je saradnje Festivala evropskog filma Palić i Summer3pa.

Iste večeri, nastupiće i iskusni mađarski DJ Davko, dok će sutradan, 27. jula, cenjeni francuski DJ Matt Sassari predstaviti svoju atraktivnu viziju techna i tech-housea. Nakon Matta nastupiće Nick Reverse, italijanski DJ sa australijskom adresom, osnivač brenda WeLove - izdavačke kuće, agencije i serijala uspešnih žurki.

Summer3p će i u okviru ovog izdanja predstaviti najbolju selekciju lokalnih DJ-eva, odnosno Chrono aka Daltonist, Migazz, Ascaloon, Hansol b2b No Else, Andy Dee i Neomodern.

Nakon 16 godina na termalnom bazenu, 17. izdanje Summer3p festivala promeniće lokaciju. Kako je trenutno na prostoru bazena gradilište, do povratka na staru lokaciju Summer3p će se održati na Muškom štrandu na obali jezera, kod nekadašnjeg ulaza na termalni bazen. Produkcija i koncept festivala ostaju nepromenjeni, biće tu dnevni i noćni program, radionice, sport, muzika i popularni Porodični dan u nedelju.

- Bez obzira na sve izazove sa kojima se suočavamo tokom organizacije i same implementacije festivala, odlučili smo da nastavimo u istom ritmu vođeni našom misijom da predstavljamo savremene muzičke svetske trendove, čemu u prilog najbolje govori cena ulaznice koja je za sličan tip dešavanja u našoj zemlji znatno skuplja. Drago nam da je Grad Subotica prepoznao naš trud i pruža nam podršku da istrajemo i nastavimo u AŠC duhu: "Anti Šund Corporation - Education For The Nation" - izjavio je povodom predstojećeg festivala Oliver Tomić, direktor komunikacija.

Summer3p festival održava se od 2003. godine na termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić. Festival sa ponosom nosi EFFE etiketu za 2017/2018. godinu i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji.

Festival je 2015. godine dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću, a od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije. O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala takođe govori i to da ga je 2012. godine ugledni engleski časopis "The Guardian" uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
PSIHOLOSKINJA Odgovori
Nikad cula za ovog a pratim scenu elektronske muzike 20 godina.
Elektro
Ja ne bih rekao da 20 godina pratiš, možda samo deo ali njegova global underground izdanja od pre 18 godina su i danas izuzetna a muzička svestranost veoma retka u DJ svetu, sa pozamašnim brojem zvezda sa kojima je sarađivao.
Nikada nije kasno da se otkrije nešto novo a nije sramota ni da se nešto ne zna, zato, evo ga:
https://en.wikipedia.org/wiki/James_Lavelle
Mile Odgovori
Ha, ha anti sund corporation. A ovo je kulturno umetnicki kao program. Đubre isto kao i turbo folk..
Olivia Bajor
Uvek je najveći đubre on ili ona ko drugog zove tako.
Tipičan hater Subotičanin.
Ma obesi si se bre život je govno.
Nikolai Sokolov Odgovori
Као неко ко слуша електронску музику више од 20 година, могу да кажем да је већина електронске музике данас чист шунд.
Struja
Zato i nastupa neko ko nije od sada, nego od pre 20 godina pa do sada. Mislim da treba pogledati "The man from the Mo'Wax"
Nikolai Sokolov
@Struja:
Моја прозивка није упућена фестивалу, већ музици. Филм који сте препоручили је одличан. Дефинитивно вредан гледања.
AKOTEPITAJU Odgovori
Nista bez Baje!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.