Komentara: 1
Pregleda: 4422

Izašao kARTon broj 9 - večeras koncertna promocija časopisa

29.03.2013. u 16:38h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Iz štampe je izašao 9. broj Kultur-propagandnog lista KARTON u izdanju Fondacije “Danilo Kiš” Subotica, čija je tema ovoga puta bila DOKOLICA. Odgovore na temu, kao i van teme, u vidu eseja, priča, drama, stihova, muzičkih tekstova, basni, bajki, fotografija, likovnih radova i stripova dali su brojni, znani kao i novi autori iz i van Subotice i Srbije.
Izašao kARTon broj 9 - večeras koncertna promocija časopisa

U devetom broju Kartona ljubitelji pisane reči imaće priliku da čitaju prozne i esejističke tekstove (Bojan Milojević, Jelica Kiso, Kubát Gábor, Zoran Trklja, Dragan Stanković, Miroslav Vojnic Hajduk, Sirbik Attila, Jódal Kálmán, Adorján Beáta, Lazar Gajodi, Ksenija Tasić, Bojan Krivokapić);te da uživaju u poeziji (Ramon Martensen,Marina Drobnjak,Szlavic Éva, Benedek Miklós, Danijel Čavić, Stefan Basarić, Manojlo Milovanović, Lea Lenđel, Lazar Gajodi, Bojan Samson, Desya Lovorov, Mladen Cicović).

Polaznici Radionice kreativnog pisanja na srpskom, kao i na mađarskom jeziku, imaju svoju rubriku pod nazivom Workshop, gde dospevaju njihovi najbolji radovi, ovoga puta to su autori: Vladimir Milojković, Sonja Velić, Srđan Matić, Nemet Mihalj, Ivan Skupnjak, Ljiljana Firićanski i Kovač Ivan.

Izašao kARTon broj 9 - večeras koncertna promocija časopisa

Umetnici koji su svojim radovima na temu i oko teme vizuelno opremili časopis u ovom broju jesu: OliveraParlić (naslovna strana), JelenaGrujičić, DarkoStojkov, JovanaReljić, NenadRacković, MilanAntić, Gala Čaki, AdrianKlajo, BjornBookwich, OliveraParlić, MarijaMarković, PetarTuškan, SzőllősiGéza, EvetMakk(strip), Desya Lovorov.

U okviru rubrike Lyrics čitaoci će imati prilike da pročitaju tekstove pesama subotičkih bendova: WoodenAmbulance, LjudskepotrebeiDesyaLovorovExperience.

Izašao kARTon broj 9 - večeras koncertna promocija časopisa

Članovi redakcije Kartona su: TeodoraSavić Popović, VanjaSubotić, DejanMatlak, DavorBašić Palković, Virág Gyurkovics i Emőke Berényi. Glavna urednica je AnaPatarčić, likovna urednica DanielaMamužić, dok tekstove na mađarskom jeziku uređuje BencsikOrsolya.
Časopis izlazi na srpskom, hrvatskom, mađarskom i engleskom jeziku, u tiražu od 2.000 primeraka.

Besplatni primerci časopisa će se od utorka, 2. aprila 2013. godine moći naći u knjižari Plato, Gradskoj biblioteci i čitaoni, Turističko-informativnom centru Subotice, Otvorenom univerzitetu, Art bioskopu “Aleksandar Lifka”, na fakultetima i u srednjim školama, kao i u Omladinskom klubu „Skladište“.

Iz fondacije "Danilo Kiš" pozivaju sve zainteresovane mlade ljude koji se bave pisanom rečju i/ili likovnom umetnošću da svoje radove šalju na: office@danilokis.rs i na taj način učestvuju u kreiranju novog broja!

Za one, koji se prvi put susreću sa ovim časopisom, prethodnih osam brojeva mogu pročitati na sajtu Fondacije „Danilo Kiš“, u odeljku download.

Izašao kARTon broj 9 - večeras koncertna promocija časopisa

Izašao kARTon broj 9 - večeras koncertna promocija časopisa

Izašao kARTon broj 9 - večeras koncertna promocija časopisa

Prava synth-wave poslastica, veče u službi digitalne umetnosti i razigranih nogu dece iz parka. Bez dima cigarete u Skladištu 29. marta imaćete prilike da prisustvujete prvom javnom nastupu novog subotičkog benda YusYus.

Los niños y las niñas van andando juntos son afortunados, quien dice son inocentes? Pero quien dice que son inocentes, fumaran cigarrillos, jugaran con bombas.

YUSYUS
Audio/vizuelni duo iz Subotice. Bend je nastao u novembru 2012.god. YusYus su Nemanja Stojanović (Neomodern) i Aleksandra Pavlović. Muzika koju sviraju je satkana od britkog ritma, okultističnog synth-a i adekvatnog riverbovanog vokala, a žanrovski se mogu okarakterisati kao witch-house/minimal-wave bend.

NEOMODERN
(Nemanja Stojanović) je jedan od nosećih stubova Elektrana organizacije iz Novog Sada, i tvorac Neon Nacht koncepta žurki koje uspešno organizuje vec 4 godine za redom. Iza njega je zavidan broj ušpesnih nastupa po eminentnim klubovima u Srbiji i regionu (Slovenija, Hrvatska, BIH, Rumunija)
- facebook.com/pages/neoModern/116385848390640

CLASSIXKILLIX
- xsslc.tumblr.com

Početak u 21 čas.

 

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4422
Povezane teme

karton

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.