Komentara: 1
Pregleda: 2567

Hokej na ledu: Zapaženi nastupi mlađih selekcija na turnirima u Beogradu i Kiškorošu

07.11.2018. u 10:43h
Izvor: Subotica.com
Prethodni vikend bio je izuzetno dinamičan i uspešan kada je u pitanju nastup takmičarskih selekcija Hojek kluba "Spartak" U8 i U10 na turniru "Holbus 2018" u Beogradu, odnosno selekcija U12 i U14 na utakmicama u Prvenstvu Mađarske.
Hokej na ledu: Zapaženi nastupi mlađih selekcija na turnirima u Beogradu i Kiškorošu

Subotičani su prethodnog vikenda (3-4. novembar) sa svojim selekcijama U8 i U10 učestvovali na IV međunarodnom turniru "Mirko Holbus" u Beogradu, koji je organizovao HK "Partizan", a na kojem je učestvovalo ukupno 26 ekipa u obe uzrasne kategorije, iz četiri države (Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija).

Prema rečima Uroša Brestovca, trenera mlađih kategorija, deca iz Subotice su otišla u Beograd dan ranije (petak), kako bi odradili treninge na ledu i kako bi pokušala koliko toliko da se "aklimatizuju", uzimajuzći u obzir da su bili jedina ekipa na turniru koja još uvek nema led u svom gradu.

- I pored činjenice da nemamo led u svom gradu Spartak je u selekciji U10 zauzeo odlično 5. mesto od ukupno 16 ekipa, nesrećno izgubivši na penale u četvrtfinalu od zagrebačke Mladost (2:2 u regularnom delu, 2:1 za Mladost u penal seriji), a kasnije u razigravanju plasman od 5. do 8. mesta pobedivši "Vukove" iz Sarajeva sa 8:4 i Crvenu zvezdu sa 4:0. - rekao je Brestovac, dodajući  da su prvog takmičarskog dana, u utakmicama po grupama, ostvarene četiri pobede i tri poraza.

Hokej na ledu: Zapaženi nastupi mlađih selekcija na turnirima u Beogradu i Kiškorošu

Selekcija do 8 godina je u konačnom plasmanu podelila 5. mesto (od ukupno 10 ekipa), sa skorom od 4 pobede, 1 nerešen i 4 poraza.

- Ovo je fenomenalan rezultat za jednu potpuno novu generaciju hokejaša našeg kluba, koji su prvi put učestvovali na jednom ovako velikom i jakom turniru. Interesantan detalj je da smo jedini klub na celom turniru koji je uspeo da sačuva svoju mrežu i odigra nerešeno sa velikom Olimpijom. - ističe Brestovac - Ovde posebno treba istaći i devojčice iz HK Spartak koje su na ovom turniru nastupile za ekipu Serbia Girls, sastavljenu isključivo od devojčice iz Subotice, Novog Sada i Beograda, i koje su takođe u obe konkurencije odigrale po 10-ak utakmica na ovom turniru i koje su imale odličnu priliku da pokažu šta i koliko mogu, koje su moraje same da preuzmu na sebe kompletnu igru i odgovornost, iako večina njih nema tu "ulogu" u svojim matičnim klubovima, i to je jedan ogroman, dodatni plus za njihov dalji sportski napredak i usavršavanje.

Hokej na ledu: Zapaženi nastupi mlađih selekcija na turnirima u Beogradu i Kiškorošu

Deca koja su predstavljala subotički klub i grad Suboticu su: Poljaković Filip, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Gubičak Leon, Popov Novak, Ponjavić Andrija, Milanko Danilo, Anđelković Luka, Budinčević Petar, Rajković Marjan, Blažić Teodor, Mandić Petar, Lakićević Vidak, Kostić Vuk, Boršoš Augustin, Bjelan Mitja, Maravić Stefan, Nađ Strahinja, Tikvicki David, Kovač Nina, Lukić Dunja, Mandić Marta, Tikvicki Martina, Mandić Antonija, Poljaković Lana i Ponjavić Iva.

Treneri Uroš Brestovac i Aleksandar Kolarić istakli su da su veoma ponosni na ovu decu jer su dala svoj trenutni maksimum i ostavila "srce na terenu".

Hokej na ledu: Zapaženi nastupi mlađih selekcija na turnirima u Beogradu i Kiškorošu

Ekipa U14 nastupila u sklopu Prvenstva Mađarske (C)

Selekcija U14 je u subotu imala utakmicu u sklopu "C" Prvenstva Mađarske u kojem učestvuju u fuziji sa Kiškorošom, gde su kao domaćini u jednoj teškoj i borbenoj utakmici uspeli da odnesu zasluženu pobedu nad  ekipom Szekszardi Jegmadarak od 4:3 (2:1 0:0 2:2).

Za zajedničku ekipu HK Spartak-Kiskoros iz Subotice su nastupili: Đukanović Luka, Penava Ognjen, Miklenović Mellanija, Sekulić Elena, Feher Čongor, Šandor David, Rajković Martin, Distl Dominik, Benčić Anastasija, Stantić Sara. Trener: Jaramazović Zoran.

Hokej na ledu: Zapaženi nastupi mlađih selekcija na turnirima u Beogradu i Kiškorošu

Ekipa U12 ubedljiva

Dan kasnije, u nedelju, selekcija U12 u fuziji sa Kiškorošom, u sklopu "B" Prvenstva Mađarske, odigrala je utakmicu sa ekipom ISK Lendület Gyergyószentmiklós i zabeležila ubedljivu pobedu od 11:0 (4:0 4:0 3:0)

- Bila je to sigurna i kvalitetna igra, u kojoj se pitanje pobednika nije dovodilo u putanje ni jednog sekunda tokom meča.- ističe trener Zoran Jaramazović

Za zajedničku ekipu "Spartak-Kiškoroš" su nastupili: Vučinić Vasilije, Kuntić David, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Rac Sabo Hanna, Popov Jovana, Gladić Petra, Penava Ognjen, Temunović Vanja i Bem Karlo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2567
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.