Komentara: 22
Pregleda: 14060

Grubo napadnut Snidler, prvi čovek ATB grupe

27.06.2013. u 19:34h
Izvor: SuMedija
Dolazak prvog čoveka ATB Grupe Andreasa Snidlera u ATB Sever Subotica, u godini kada Sever obeležava 90 godina postojanja i rada, obeležio je grubi incident, u preduzeću Motorenwerke Subotica, koji je član ATB Grupe.
Grubo napadnut Snidler, prvi čovek ATB grupe

To Preduzeće zapošljava pedesetak radnika i zakupac je hale, u kojoj svoje poslovanje obavlja u krugu ATB Sever-a.

- Član Industrijskog sindikata Srbije, zaposlen u Motorenwerke Subotica, grubo je verbalno napadnut, 19. juna, od strane pravne zastupnice Motorenwerker Milade Vilov, koja se usprotivila nastanku i radu Industrijskog sindikata Srbije u Motorenwerke. Člana ISS pravna zastupnica je pred ostalim radnicima dovela u stanje vidne uznemirenosti, koja je rezultirala prebacivanjem u Dom zdravlja Subotica, gde mu je pružena lekarska pomoć, prepisana terapija i otvoreno bolovanje, saopštili su iz Industrijskog sindikata Srbije.

Predstavnici Industrijskog sindikata tvrde, da je incident usledio prilikom dolaska predsednika ISS Dragana Matića u Suboticu na sastanak sa pravnom zastupnicom Miladom Vilov.

- Zaposleni su na osnovu lažnih informacija gospođe Milade Vilov orkestrirano pokušali da ospore registraciju Industrijskog sindikata Srbije u firmi Motorenwerker, od 9. aprila, dovodeći u pitanje legitimnost i rad Industrijskog sindikata Srbije u Motorenwerkeru. Sramotno je da je među tim radnicima bilo desetak članova Industrijskog sindikata Srbije, koji su bili članovi IS ATB Sever Subotica, a koji su dodvoravanjem pokušali da se sačuvaju od situacije koja je njihovog kolegu odvela u Hitnu pomoć, da nisu ni upitali kako je on, navodi se u saopštenju tog Sindikata.

Predstavnici Industrijskog sindikata kažu, da znajući funkcionisanje ATB Grupe, mogu da zaključe, da je takvo ponašanje najverovatnije naloženo od prvog čoveka ATB Grupe Andreasa Snidlera.

- Na pitanja predsednika ISS Dragana Matića pravnoj zastupnici „Da li je ova aktivnost i svinjarija njena volja ili sprovođenje naloga Andreasa Snidlera", Milada Vilov nije dala odgovor, kažu industrijski sindikalci.

Industrijski sindikat Srbije navodi i da će prilikom posete Andreasa Snidlera ATB Severu, na ruke dostaviti protestnu notu i zahtevati njegovo izjašnjavanje i komentar događaja u Motorenwerker Subotica.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 14060

Povezana vest

Povezane teme

atb sever

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.