Komentara: 0
Pregleda: 2932

Godišnja izložba "Slapa"

08.05.2012. u 15:50h
Izvor: RTV Yueco
U Galeriji Otvorenog univerziteta sinoć je otvorena izložba likovne sekcije gradskog Udruženja penzionera “Slap”. Na izložbi je zastupljeno 15 autora sa po tri slike, a izložene su I slike gostiju: Tumbas Ruže, Tomislava Marjanovića, Šime T. Peića I Lasla Kelča.
Godišnja izložba "Slapa"

Izložene slike predstavljaju plod jednogodišnjeg rada likovne sekcije gradskog Udruženja penzionera Subotica. Zastupljene su razne tehnike: od pastela, ulja, akrila do crteža, a najčešći motivi su pejzaži I figure. “Slap”, likovna sekcija gradskog udruženja penzionera postoji više od dnavaest godina I okuplja ne samo penzionere, već sve zainteresovane za slikanje. Svakog četvrtka članovi sekcije se okupljaju I uz druženje uče kako da prenesu doživljaje I emocije na platno.

U programu otvaranja izložbe učestvovali su: recitator Atila Rižanji, Florijan Palfi na gitari, pesnikinja Snežana Žana Neorčić, a izložbu je otvorila predsednica gradskog Udruženje penzionera Dragica Lučev. Već četiri godine subotički slikar i likovni pedagog Šandor Kerekeš vodi likovnu sekciju gradskog Udruženja penzionera “Slap”.

Godišnju izložbu Udruženja penzionera u Galeriji Otvorenog univerziteta, posetioci mogu pogledati svakod dana do 15. maja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2932
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.