Komentara: 11
Pregleda: 3522
Foto

Gerontološki klub „Kertvaroš“ obeležio pola veka postojanja

20.10.2023. u 15:08h
Izvor: Subotica.com
Gerontološki klub „Kertvaroš“ , deo mreže otvorene zaštite Gerontološkog centra, obeležio je danas pola veka postojanja.
Gerontološki klub „Kertvaroš“ obeležio pola veka postojanja

Kada je osnovan, davne 1973.godine, GK “Kertvaroš” je bio prvi klub na teritoriji bivše SFRJ, a od tada pa do danas sastavni je deo života našeg grada.

- Kada nešto traje u kontinuitetu 50 godina, to pokazuje da lokalna zajednica ima razumevanje za tu situaciju. Sećam kada je klub prebačen iz Marije Vojnić Tošinice, kada je otvoren na ovoj adresi, gde je bio nekadašnji “sivi dom”, koji je bio u jako lošem stanju.  Uloženo je mnogo sredstava, koje je obezbedila lokalna samouprava, da se otvori ovaj gerontološki klub. I danas opstaje zahvaljujući sredstvima loklane samouprave, zato se zahvaljujem Gradu Subotici što na kvalitetan način brine o gerontološkim klubovima, ali i o svim građanima – poručio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, za čijeg je mandata na čelu Gerontološkog centra klub dobio današnji izgled.

Gerontološki klub „Kertvaroš“ obeležio pola veka postojanja

Za sve aktivnosti u Gerontološkom centru iz budžeta grada izdvojeno je 67,8 miliona dinara.

- Ovaj gerontološki centar traje zahvaljujući našim najstarijim sugrađanima, koji su njegovi korisnici, ali i zaposlenima u Gerontološkom centru koji osluškuju njihove potrebe i trude se da osmisle brojne aktivnosti – naglašava Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu. – Gerontološki klubovi su mesto gde se naši najstariji sugrađani druže i učestvuju u sportskim, muzičkim, dramskim i ostalim aktivnostima.

Gerontološki klub „Kertvaroš“ obeležio pola veka postojanja

Gerontološki klub “Kertvaroš” okuplja oko 400 članova iz ovog ali i drugih delova grada.

- Pola veka nije mala brojka. Na teritoriji Subotice ima deset gerontoloških klubova,četiri su u prigradskim naseljima. Oni čine naš sistem otvorene zaštite, uz uslugu pomoć i nega u kući. Imamo oko deset hiljada članova, ali je potražnja mnogo veća – ističe Brankica Tešanović, direktorka Gerontološkog centra.

Gerontološki klub „Kertvaroš“ obeležio pola veka postojanja

Već deceniju i po Emilija Bakić dolazi u GK “Kertvaroš”, gde provodi vreme u druženju sa vršnjacima.

- Dolazimo na pikado, čajanku, jako smo aktivni. Dobro je društvo, ambijent, ekstra nam je domaćica. Zaista nam je lepo ovde – kaže Emilija.

Gerontološki klub „Kertvaroš“ obeležio pola veka postojanja

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje 50 godina rada Gerontološkog kluba "Kertvaroš" Obeležavanje 50 godina rada Gerontološkog kluba "Kertvaroš" Obeležavanje 50 godina rada Gerontološkog kluba "Kertvaroš" Obeležavanje 50 godina rada Gerontološkog kluba "Kertvaroš" Obeležavanje 50 godina rada Gerontološkog kluba "Kertvaroš" Obeležavanje 50 godina rada Gerontološkog kluba "Kertvaroš" Obeležavanje 50 godina rada Gerontološkog kluba "Kertvaroš" Obeležavanje 50 godina rada Gerontološkog kluba "Kertvaroš"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 2 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 3522
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki klub kertvaroš

brankica tešanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.