• Pregleda: 2816

Gerontološki centar primer dobre prakse u realizaciji evropskih projekata

Projektni tim Gerontološkog centra protekle subote održao je predavanje pod nazivom „Izazovi ključna rešenja – aplikacije na Evropski projekat“, sa ciljem da polaznicima specijalističkog programa predstavi svoja dosadašnja iskustva u realizaciji projekata.
Gerontološki centar primer dobre prakse u realizaciji evropskih projekata

Fond „Evropski poslovi“ Vlade AP Vojvodine, četvrtu godinu zaredom organizuje specijalistički program „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“ putem kojeg zaposleni u Pokrajinskoj vladi i lokalnim samoupravama stiču neophodna iskustva o mogućnostima apliciranja na evropske projekte. Grad Subotica predložio je Gerontološki centar je kao primer dobre prakse u realizaciji evropskih projekata.

- Gerontološki centar već godinama radi evropske projekte i ima dobar tim ljudi koje je uspeo da zadrži, što mislim da je veoma važno. Upravo realizujemo četvrti evropski projekat, ukupne vrednosti preko milion evra, i naša ideja jeste da, kao što nama Pokrajinska vlada kroz svoje Sekretarijate pomaže, isto tako mi bilo kome i bilo kako na teritoriji AP Vojvodine pomognemo svojim znanjem, što upravo danas i radimo, odnosno delimo svoje znanje - rekao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Cilj ovakvih predavanja je da se polaznici specijaličkog programa upoznaju sa primerima dobre prakse u realizaciji projekata Evropske unije.

- Program traje 13 nedelja, a svakog petka i subote predavanja se održavaju na univerzitetu. Jedna od novina jeste da smo uveli dve terenske posete i ovo je naša druga poseta, kako bi se polaznici kroz primere dobre prakse upoznali sa izazovima i iskustvom kroz koje su njihove kolege prošle, kada su u pitanju projekti iz Evropske unije - objasnila je Jelena Tošković, ispred Fonda „Evropski poslovi“.

Specijalistički program sprovodi Educons Univerzitet u saradnji sa Fondom „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

5
Овца за шишање Odgovori
И, напослетку, сви "завршише" у БОС-у, пуних стомака, срећни и задовољни!
klesar
i to sve o trosku evropske unije :) stavljena je stavka "rucak za goste" :D
Komsija Odgovori
A kolike su plate onim jadnim zenicama????
da,da... Odgovori
Ima li jos neko u gerontoloskom osim ovog narcisoida Ivanisevica da kaze koju rec...?
stilista Odgovori
Predlazem da se na nivou grada osnuje jedna lokalna televizija koja ce 24 sata emitovati Ivanisevica i njegove izjave!!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.